Vizualizezi pagina obiectivului turistic Poarta de Fier din Split, Croatia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Split, Croatia precum: adresa Poarta de Fier, cum ajung la Poarta de Fier, program Poarta de Fier, preturi Poarta de Fier, poze Poarta de Fier, localizare pe harta Poarta de Fier si alte detalii Poarta de Fier.

  • Locatie: Split, Croatia

Poarta de Fier a fost initial numita Porta occidentalis, dar a fost redenumita in Porta ferrea (Poarta de Fier) de catre venetieni. Aceasta este situata pe peretele de vest al palatului lui Diocletian, la iesirea spre Piata Poporului. Porta Ferrea se conecteaza la Decumanus, strada principala est-vest, care duce la piata centrala din Peristil si Poarta de Argint. Poarta de Fier este cea mai aglomerata din cele patru porti si a avut un Propugnaculum, un sistem de aparare sau capcana umana in cazul in care invadatorii ar fi fost capturati intre poarta exterioara si cea interioara. Aceasta poarta a fost singurul loc de intrare libera in cetate in timpul Evului Mediu.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Split, Croatia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Poarta de Fier?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.