Vizualizezi pagina obiectivului turistic Poarta Gemina din Pula, Croatia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Pula, Croatia precum: adresa Poarta Gemina, cum ajung la Poarta Gemina, program Poarta Gemina, preturi Poarta Gemina, poze Poarta Gemina, localizare pe harta Poarta Gemina si alte detalii Poarta Gemina.

  • Locatie: Pula, Istria, Croatia

Poarta Gemina din Pula este trecerea prin zidurile orasului construite in secolele 2-3, care duc de la Forum la Muzeul de Arheologie si Castelul din Pula. Poarta Gemina este o constructie eleganta cu doua arcuri de tip galo-roman, cu semicoloane si capiteluri compozite, care duce catre Micul Teatru Roman de pe Capitoliu. Langa monument au fost gasite ramasitele unui mausoleu octogonal din secolele 1-2. Alaturi de Poarta Gemeni se afla un apeduct roman care conducea apa de la Nifeo la o cisterna, in cealalta parte a orasului. Poarta Gemina s-a numit si Poarta Sf Caterina, pentru ca pe zidurile ei s-a aflat un portret in piatra al Sfintei. Localnicii au numit-o Dvojna Vrata.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Pula, Croatia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Poarta Gemina?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.