Vizualizezi pagina obiectivului turistic Poarta Indiei din Mumbai, India. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Mumbai, India precum: adresa Poarta Indiei, cum ajung la Poarta Indiei, program Poarta Indiei, preturi Poarta Indiei, poze Poarta Indiei, localizare pe harta Poarta Indiei si alte detalii Poarta Indiei.

  • Locatie: Mumbai, Maharashtra, India
  • Adresa: Colaba
  • Transport - tren: Churchgate

Poarta Indiei din Mumbai este o cladire de patrimoniu national situata pe faleza din zona Apollo Bunder din sudul orasului, orientata cu fata spre Marea Arabiei. Monumentul a fost construit ca un tribut pentru Regina Maria si Regele George al V-lea, care au vizitat orasul in anul 1911. Deschisa publicului pe 4 decembrie 1924 de catre Vicerege, Contele de Reading, Poarta Indiei este considerata cel mai faimos monument din Mumbai.

Poarta este construita din beton armat si bazalt galben si sintetizeaza combinatia de stiluri arhitecturale hinduse si musulmane. Domul central are un diametru de 15 metri iar inaltimea maxima a portii este de 26 de metri. De aici, turistii pot lua un feribot catre insula Elephanta sau pot face o plimbare in jurul portului cu un yacht de lux. In fata portii se afla o statuie a lui Chhatrapati Shivaji, un fost rege indian din secolul 17.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Mumbai, India? Doresti sa te cazezi in apropiere de Poarta Indiei?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.