Vizualizezi pagina obiectivului turistic Poarta Regina Margherita din Livorno, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Livorno, Italia precum: adresa Poarta Regina Margherita, cum ajung la Poarta Regina Margherita, program Poarta Regina Margherita, preturi Poarta Regina Margherita, poze Poarta Regina Margherita, localizare pe harta Poarta Regina Margherita si alte detalii Poarta Regina Margherita.

  • Locatie: Livorno, Toscana, Italia

Porta Margherita este o fosta bariera, care, candva, constituia un punct de taxare pentru cei ce intrau in orasul Livorno. Edificiul a fost construit in anul 1890, dupa planurile arhitectului Adriano Unis. Poarta a facut parte din zidurile lui Leopoldo (Ducele Leopoldo al II-lea), care a fortificat portul in anul 1834, dorindu-si o cetate vamala in jurul acestuia. Portile de intrare si de iesire din portul Livorno au fost concepute de Carlo Reishammer.

Poarta Regina Margherita a fost mutata din port in anul 1912, devenind loc de taxare pentru accesul in oras, in lungul caii ferate Livorno–Roma, iar de aici, intre anii 1935-1960 (cand linia a fost inchisa) a fost gara caii ferate Pisa-Livorno-Tirrenia. Din punct de vedere arhitectonic, poarta (bariera) este formata din doua corpuri de cladiri simetrice, placate cu piatra Monsummano, unite prin arcade care formeaza un corp comun, asemenea unui pod.

Pe un fronton se gaseste placa cu inscrisul Barriera Regina Margherita. Locatia actuala a Barierei Regina Margherita se afla la capatul dinspre mare al frumosului bulevard Italia (care s-a numit pe vremuri Regina Margherita) si Ardenza, in lungul malului marii, intre Academia Navala si Stadionul Armando Picchi- o zona cu vile eclectice care dateaza din anii treizeci ai secolului al 20-lea.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Livorno, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Poarta Regina Margherita?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.