Vizualizezi pagina obiectivului turistic Poarta Romana din Rijeka, Croatia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Rijeka, Croatia precum: adresa Poarta Romana, cum ajung la Poarta Romana, program Poarta Romana, preturi Poarta Romana, poze Poarta Romana, localizare pe harta Poarta Romana si alte detalii Poarta Romana.

  • Locatie: Rijeka, Primorsko-Goranska zupanija, Croatia
  • Adresa: Korzo

Zidul antic care a fost descoperit in spatele Bisericii Sf Sebastian a fost strans conectat la un monument cunoscut ca ‘Arcul Roman’ sau ‘Poarta Romana’. S-a stabilit ca Poarta Veche este cel mai vechi monument de arhitectura din Rijeka. A fost considerat in primul rand a fi un arc de triumf ridicat in cinstea imparatului Claudius. Petar Kandler, arheologul, considera a fi poarta orasului. Arcul este poarta de intrare in orasul antic Tarsatika, singurul ornament ramas pe un monument cu vedere spre mare. Aceasta ipoteza a fost confirmata in anul 1955, cand ramasitele zidului antic, care a apartinut cetatii, au fost descoperite in partea din spate a bisericii Sf Sebastian si studiate arheologic in anul 1981.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Rijeka, Croatia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Poarta Romana?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.