Vizualizezi pagina obiectivului turistic Poarta Schei din Brasov, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Brasov, Romania precum: adresa Poarta Schei, cum ajung la Poarta Schei, program Poarta Schei, preturi Poarta Schei, poze Poarta Schei, localizare pe harta Poarta Schei si alte detalii Poarta Schei.

  • Locatie: Brasov, Brasov, Romania

Poarta Schei, numita in documente si Porta valachica a fost ridicata intre anii 1827-1828 pentru a usura comunicarea cu cetatea locuitorilor din Scheii Brasovului.

De altfel, cea mai mare parte a cheltuielilor de constructie au fost suportate de negustorii romani din Schei. Poarta este construita in stil neoclasic, curent dominant in arhitectura brasovului din aceasta perioada.

Sub forma unui arc de triumf, poarta este strapunsa de trei intrari, una principala de mari dimensiuni in mijloc si doua intrari mai scunde in stanga si in dreapta care sunt destinate pietonilor.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Brasov, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Poarta Schei?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 5.0 / 5 (bazat pe 1 calificative)
romeo j

romeo-j

Este un ..sa-i zicem monument mai atipic in mijlocul orasului, partea veche a orasului nu foarte departe de arenele de tenis.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 6 ani

romeo j

romeo-j

Am revazut-o recent cu aceeasi placere ca in facultate. Se mai numeste ori este cuoscuta de localnici si nu numai Poarta Ecaterina.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 6 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.