Vizualizezi pagina obiectivului turistic Poarta Tiananmen din Beijing, China. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Beijing, China precum: adresa Poarta Tiananmen, cum ajung la Poarta Tiananmen, program Poarta Tiananmen, preturi Poarta Tiananmen, poze Poarta Tiananmen, localizare pe harta Poarta Tiananmen si alte detalii Poarta Tiananmen.

  • Locatie: Beijing, China
  • Transport - metrou: Tiānānmén Xī sau Tiānānmén Dōng
  • Pret: intrarea Y15, depozitare bagaj Y1-6
  • Program: 8.30am-4.30pm

Poarta Tiananmen (Poarta Pacii Ceresti), finalizata in 1417 si restaurata in 1651, forma, candva, intrarea principala in Orasul Interzis. Cladirea din lemn, de 34 de metri inaltime, este situata pe o substructura din caramida rosie, care are o baza din marmura alba. Acoperisul de doua etaje este placat cu gresie. In fata portii exista doi lei din piatra si doua coloane in varful carora se afla creatura mitica Kong.

Deasupra portalului atarna un portret al presedintelui Mao, in stanga lui fiind sloganul ‘Traiasca Republica Populara Chineza’ iar in dreapta ‘Traiasca unitatea popoarelor lumii’. Decretele imperiale erau anuntate aici si erau primite de catre demnitari in genunchi. Tot de aici, presedintele Mao a proclamat Republica Populara pe 1 octombrie 1949.

Puteti urca in cladire pentru a obtine privelisti frumoase ale Pietei Tiananmen si pentru a admira grinzile si vopseaua din interior; in total sunt 60 de stalpi din lemn imensi si 17 lampi mari suspendate de tavan. In turnul cladirii este expusa o istorie fotografica a portii (dar numai in chineza) si a pietei Tiananmen.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Beijing, China? Doresti sa te cazezi in apropiere de Poarta Tiananmen?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.