Vizualizezi pagina obiectivului turistic Podul Dom Luis din Porto, Portugalia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Porto, Portugalia precum: adresa Podul Dom Luis, cum ajung la Podul Dom Luis, program Podul Dom Luis, preturi Podul Dom Luis, poze Podul Dom Luis, localizare pe harta Podul Dom Luis si alte detalii Podul Dom Luis.

  • Locatie: Porto, Norte, Portugalia
  • Adresa: Ribeira

Podul Dom Luis, legendarul pod al orasului Porto, a fost inaugurat in anul 1886, moment in care detinea intaietatea ca cel mai lung arc metalic din lume. Astazi, nivelul superior este rezervat liniei de metrou, pe cand cel inferior automobilelor si pietonilor, facand legatura intre centrul orasului si zona portuara de la Vila Nova de Gaia.

In Porto se mai gasesc alte patru poduri, ce pot fi admirate cu ocazia unei croaziere pe Duoro. Cel mai cunoscut este Podul Dona Maria Pia, prevazut si el cu cale ferata si finalizat in 1876. Proiectat de Gustave Eiffel, cu putin inainte ca acesta sa construiasca faimosul turn din Paris, si purtand numele sotiei Regelui Luis I, constructia a detinut vreme de sapte ani recordul mondial pentru cel mai intins pod. A fost operational pana in anul 1991, astazi insa este declarat monument national (a fost desemnat ´Emblema Internationala de Inginerie Civila” de catre Societatea Americana a Inginerilor Constructori).

Celelalte poduri sunt Ponte do Infante (al carui arc din beton ranforsat, de 280 de metri, este cel mai lung din lume), Ponte de São João, dispus pe trei arcuri si Podul Arrabida – mai putin spectaculos, insa avand o particularitate: o intindere de 270 de metri sustinuta de un singur arc. La data inaugurarii, in 1963, era al doilea ca lungime.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Porto, Portugalia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Podul Dom Luis?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.