Vizualizezi pagina obiectivului turistic Podul Galata din Istanbul, Turcia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Istanbul, Turcia precum: adresa Podul Galata, cum ajung la Podul Galata, program Podul Galata, preturi Podul Galata, poze Podul Galata, localizare pe harta Podul Galata si alte detalii Podul Galata.

  • Locatie: Istanbul, Turcia
  • Transport - tramvai: Eminönü sau Karaköy

Podul Galata, cunoscut initial ca Podul Nou (Cisr-i Cedid), a fost construit in anul 1845 de catre Valide Sultan, mama sultanului Abd-ul-Mejid I (1823-1861). Amiralul Hasan Ahmet Pasa a renovat podul, deoarece se deteriorase, deja, in scurta perioada de existenta si l-a dat in folosinta din nou in anul 1863. La sfarsitul secolului 19, Aziziye Karakolu (Sectia de Politie) l-a impodobit cu accente eclectice, construite in partea din fata a podului, in districtul Galata, pentru a mari traficul pietonal si pentru a potoli nemultumirea in crestere a publicului.

Dupa 37 de ani in serviciu, podul a fost inlocuit cu unul nou hidraulic care a fost deschis la a treia aniversare a urcarii pe tron a sultanului Mehmet al V-lea, in anul 1912. Masinile au trecut pentru prima data pe acest pod in anul 1914.

In 1987 a inceput constructia unui nou pod, in Cornul de Aur. Istoricul Pod Galata a ars din motive necunoscute in anul 1992, accelerand lucrarile la podul cel nou, care a fost deschis in decembrie 1994. Bucati din podul vechi, care era compus din 11 placi, au fost lasate in acel loc, in districtul Karaköy, iar partile nedeteriorate au fost plasate la piciorul podului Arttürk din districtul Unkapani.

Acest ultim pod, al cincilea, a fost construit de catre compania turca STFA, dupa un proiect al GAMB. Este un pod bascula, lung de 490 de metri, cu o intindere principala de 80 de metri. Puntea podului are o latime de 42 de metri si contine 3 benzi pentru traficul auto si cate un trotuar pe fiecare sens. Recent, au fost adaugate si linii de tramvai care merg din suburbia Zeytinburnu, de langa Aeroportul International Ataturk pana in Kabatas, la cateva blocuri de Palatul Dolmabahce. Podul Galata este printre putinele poduri mobile din lume care poseda si linii de cale ferata electrificate. Restul podului, inclusiv zona de piata de la primul etaj, s-a deschis in anul 2003.

Podul Galata este nu numai o frumusete arhitecturala, cat si o imagine poetica in viata locuitorilor Istanbulului. Toate tururile de-o zi din Istanbul includ podul in programul lor, pentru ca pe aici se trece spre Orasul Vechi Constantinopol.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Istanbul, Turcia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Podul Galata?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
Bancu Ileana

bancu-ileana

Podul Galata-Istanbul
Legand Beyoglu de Faith,Podul Galata ,uneste doua cartiere ale Istanbulului ,traverseaza Cornul de Aur aflandu se integral in zona europeana si este traversat in orice tur al orasului ,facand legatura intre Istanbulul istoric-orasul vechi si orasul nou.
Dupa construirea Podului Hayratiye intre Unkapanu si Azapkapi in anul 1876,in anul 1845,intre Karakoy si Eminonu a fost construit alt pod din lemn care era asezat pe pontoane.La sfarsitul secolului XIX lea ,dupa ce in oras au inceput sa fie utilizate tramvaiele ca mijloc de transport, s a constata ca vechiul pod era deteriorat si nu putea sa transporte asemenea greutati mari motiv pentru care au fost primite oferte de la diverse companii straine.A fost semnat un contract cu o companie germana”Man”in anul 1907 care nu s a materializat deoarece a fost anulat dupa declararea celei a II a Monarhii Constitutionale.La 14 octombrie 1909, a fost semnat un nou contract cu aceeasi firma astfel a inceput constructia noului pod ,care a costat 217000 de galbeni si inclusiv linia de tramvai ,care a fost construita concomitent cu inlocuirea vechiului pod.La 27 aprilie 1912 ,podul Galata a fost ianaugurat, avand la baza o tehnologie avansata pentru acele vremuri.In jurul anilor 1980 ,s a pus problema construirii unui nou pod in locul celui existent pana atunci.Noul pod a fost construit de compania “STFA-TYSSEN” sub controlul Directoratului General al Autoztrazilor si a fost deschis circulatiei la 12 iunie 1992.Acest pod are o lungime de 80 m,diametrul de 200 m si este dispus pe 114 stalpi.Este al doilea pod ca latime din lume.Are o latime de 80 m si este dispus pe doua niveluri: cel inferior este destinat circulatiei pietonale,sub pod (nivelul de jos) se gasesc restaurante si cafenele si ceainarii ,iar nivelul superior este destinat circulatiei rutiere si pietonale(include linie de tramvai).Podul mai este si fieful pescarilor ,care isi lanseaza lansetele la apa pe toata lungimea balustradei podului.

.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproape 7 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.