Vizualizezi pagina obiectivului turistic Podul Golden Gate din San Francisco, Statele Unite ale Americii. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la San Francisco, Statele Unite ale Americii precum: adresa Podul Golden Gate, cum ajung la Podul Golden Gate, program Podul Golden Gate, preturi Podul Golden Gate, poze Podul Golden Gate, localizare pe harta Podul Golden Gate si alte detalii Podul Golden Gate.

  • Locatie: San Francisco, California, Statele Unite ale Americii
  • Adresa: din Lincoln Blvd
  • Transport - metrou: Golden Gate Bridge Parking Lot, toate autobuzele de tranzit Golden Gate
  • Website: www.goldengatebridge.org/visitors
  • Pret: taxa Southbound $6, Northbound gratuit; carpool (trai sau mai multi) gratuit 5am-9am & 4pm-6pm

Podul Golden Gate este o capodopera tehnica care poate fi descrisa numai in termeni la superlativ. Atunci cand podul a fost finalizat, in anul 1937, era cel mai lung si cel mai inalt pod suspendat din lume. Dar dincolo de acest exemplu magistral de inginerie este si un monument magnific amplasat intr-un decor foarte frumos.

Constructia podului Golden Gate a inceput in anul 1933. Podul, proiectat de catre inginerul Joseph Strauss, a fost construit pentru a lega San Francisco de tinutul Marin, peste stramtoarea lata de 1.600 de metri, cunoscuta sub numele de Golden Gate (Poarta de Aur), care uneste Golful San Francisco de Oceanul Pacific.

Constructia celui mai mare pod suspendat din lume a fost o sarcina colosala. La acea vreme, putini oameni credeau ca este posibila construirea unui pod peste stramtoarea Golden Gate. Dar, in ciuda neincrederii, a opozitiei si a Marii Recesiuni, Joseph Strauss a reusit sa gaseasca suficient sprijin si suport financiar pentru a duce la bun sfarsit proiectul. Structura a avut nevoie de mii de muncitori, 4 ani si 35 de milioane de dolari pentru a fi finalizata. Pe 27 mai 1937, podul Golden Gate a fost inaugurat, fiind traversat de 18.000 de persoane in acea zi. A doua zi, podul a fost deschis oficial si traficului rutier. Acum, peste 120.000 de masini traverseaza podul zilnic.

Dimensiunile podului au sfidat orice imaginatie. Lungimea totala este de 2.737 de metri. Distanta dintre cele doua turnuri este de 1.280 de metri, facand din podul Golden Gate cel mai lung pod suspendat din lume, un record care avea sa reziste pana in anul 1964, atunci cand a fost deschis podul Verrazano-Narrows din New York. Cele doua frumoase turnuri Art Deco au aproape 250 de metri inaltime, din care 20 de metri sunt sub nivelul marii. Calea de rulare, care contine 6 benzi pe o latime de 27 de metri, se afla la inaltimea de 67 de metri deasupra apei. Este sustinuta de cabluri imense, ancorate in blocuri de beton cu putere de tractiune de 25 de milioane de kilograme. Cele doua cabluri au o lungime totala de 2.332 de metri si un diametru de 90 de centimetri. Ele sunt alcatuite din 27.572 de fire de otel cu o lungime totala egala cu de trei ori circumferinta Pamantului.

La scurt timp dupa deschidere, podul Golden Gate s-a bucurat de faima la nivel mondial, nu numai datorita recordurilor stabilite, cat si datorita designului elegant al celor doua turnuri inalte si mediul inconjurator magnific de langa Oceanul Pacific. Atragatoarea culoare portocalie a podului a ajutat, de asemenea, la popularitatea acestuia. Culoarea a fost propusa de inginerul Irving Morrow, care credea ca traditionala culoare gri este prea plictisitoare. Podul Golden Gate si-a pierdut recordul de cel mai lung pod din lume, dar inca este una din cele mai faimoase structuri de pe planeta.

Desi exista un trotuar pe pod, traversarea acestuia reprezinta o adevarata provocare. Nu numai pentru faptul ca este lung de aproape 3 kilometri, dar si pentru ca se afla la o inaltime de 67 de metri deasupra nivelului marii. In conditii extreme, podul se poate balansa chiar si 8 metri. Astfel, este mai putin sensibil la forte externe precum vanturile puternice si cutremurele, dar traversarea sa poate fi destul de neplacuta. Privelistile sunt, insa, uimitoare. O alta varianta de a traversa podul este cu masina, dar va trebui sa platiti o taxa, sau puteti lua unul din autobuzele care circula intre San Francisco si Tinutul Marin. Exista o statie de autobuz chiar la intrarea pe pod.

Podul Golden Gate este incantator mai ales dimineata, atunci cand este invaluit in ceata. Dar este la fel de atragator si noaptea, cand este iluminat.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in San Francisco, Statele Unite ale Americii? Doresti sa te cazezi in apropiere de Podul Golden Gate?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.