Vizualizezi pagina obiectivului turistic Podul lui Dumnezeu din Ponoarele, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Ponoarele, Romania precum: adresa Podul lui Dumnezeu, cum ajung la Podul lui Dumnezeu, program Podul lui Dumnezeu, preturi Podul lui Dumnezeu, poze Podul lui Dumnezeu, localizare pe harta Podul lui Dumnezeu si alte detalii Podul lui Dumnezeu.

  • Locatie: Ponoarele, Mehedinti, Romania

Podul Natural de la Ponoare

Podul lui Dumnezeu (Podul Natural de la Ponoarele) este unicul pasaj natural rutier functionabil la nivel national, traversat de DJ 670 Baia de Arama-Drobeta Turnu-Severin, vestigiu al Pesterii Podului. Este cel mai mare pod natural al tarii si al doilea ca marime din Europa, dar singurul pe care se poate circula. Ca alcatuire petrografica prezinta o structura masiva de calcare stratificate in bancuri de 1-2 metri, arcada din aval aflandu-se intr-o stare de conservare mult mai buna decat cea din amonte.

Podul lui Dumnezeu sau Podul natural cum i se mai spune se afla in centrul localitatii Ponoare, in apropiere de primarie, fiind o arcada uriasa de piatra. El s-a format prin prabusirea peretelui superior al pesterii si se impune in peisaj prin masivitate: 30 m lungime, 13 m inaltime, 22 m latime si 9 m deschidere.

Podul poate fi admirat in toata maretia sa din Crovul Pesterii, de unde se dezvaluie deschiderea spre Valea Pragului si structura lui etajata formata din blocuri de calcar suprapuse, supuse eroziunii si vremuirii. Privit din partea opusa, dinspre Valea Turcului, Podul se impune ca un arc urias, impietrit, pe sub care se admira Dealul Pesterii si seninul cerului. Localnicii au pastrat numeroase legende despre formarea Podului care explica denumirea de Podul lui Dumnezeu sau Podul Uriasilor.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Ponoarele, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Podul lui Dumnezeu?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.