Vizualizezi pagina obiectivului turistic Podul Ponte Vecchio din Florenta, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Florenta, Italia precum: adresa Podul Ponte Vecchio, cum ajung la Podul Ponte Vecchio, program Podul Ponte Vecchio, preturi Podul Ponte Vecchio, poze Podul Ponte Vecchio, localizare pe harta Podul Ponte Vecchio si alte detalii Podul Ponte Vecchio.

  • Locatie: Florenta, Toscana, Italia

Ponte Vecchio este un pod pietonal, cel mai vechi pod din Florenta. Se crede ca acest pod a existat aici inca de pe vremea romanilor. Aspectul sau actual dateaza din anul 1345, cand a fost construit pentru a inlocui un pod care a fost distrus de o inundatie. Pe pod au fost construite cladiri, o practica comuna in marile orase europene in timpul Evului Mediu.

Ponte Vecchio a fost singurul pod din Florenta care a nu a fost bombardat in cel de-al Doilea Razboi Mondial. Cladirile de pe pod au fost initial folosite ca ateliere de lucru si, o gama diversa de negustori, cum ar fi macelarii si tabacarii, au facut afaceri aici. In anul 1593, ducele Ferdinand I a decis sa-i inlocuiasca cu aurari, deoarece magazinele produceau prea mult gunoi.

Astazi, cladirile de pe pod sunt folosite ca magazine de bijuterii, de la bijuterii moderne accesibile pana la antichitati scumpe. In secolul al 16-lea, Ducele de Florenta Cosimo I de Medici a decis sa construiasca un coridor pentru a conecta Palatul Uffizi cu Palatul Pitti peste raul Arno. Coridorul, cunoscut drept Corridorio Vasariano, dupa creatorul sau Giorgio Vasari, a fost construit in anul 1565 pe partea de sus a magazinelor de pe pod.

Pe partea de sud a podului, coridorul se incadreaza in jurul Turnului Manelli. Proprietarii turnului, care a fost initial construit pentru a apara podul, au refuzat sa demoleze turnul pentru a face loc coridorului, asa ca Vasari nu vazut nicio alta optiune decat sa construiasca in jurul lui.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Florenta, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Podul Ponte Vecchio?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.