Vizualizezi pagina obiectivului turistic Podul Rialto din Venetia, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Venetia, Italia precum: adresa Podul Rialto, cum ajung la Podul Rialto, program Podul Rialto, preturi Podul Rialto, poze Podul Rialto, localizare pe harta Podul Rialto si alte detalii Podul Rialto.

  • Locatie: Venetia, Veneto, Italia
  • Adresa: San Polo
  • Transport - barca: Rialto

Legand districtele San Polo si San Marco, pe deasupra *"*Marelui Canal*":http://www.portalturism.com/obiectiv-turistic/marele-canal-venetia-italia, chiar in inima orasului, Podul Rialto a fost mereu un loc aglomerat din Venetia. Doar ca, in loc sa fie plin de comercianti ca in perioada de glorie a orasului, acum este inundat de turisti.

Probabil cel mai vizitat si fotografiat pod din Venetia, Ponte di Rialto s-a deschis in 1591. Pentru aproape 300 de ani, podul a fost singura modalitate de a traversa Marele Canal pe jos. Podul a inlocuit alte poduri din lemn care ocupau aceeasi locatie din secolul 12.

Pentru proiectarea podului au fost luati in considerare mai multi artisti si arhitecti proeminenti, printre care si Michelangelo, dar onoarea i-a revenit lui Antonio da Ponte, care avea si un nume predestinat. Constructia a inceput in anul 1588 si a durat 3 ani. Aceasta perioada lunga a atras criticile comerciantilor care nu mai aveau alta alternativa de a-si cara marfa, decat cu barca. Dar asteptarea a meritat – Podul Rialto este considerat cel mai frumos din cele 4 poduri de pe Marele Canal.

Podul este alcatuit din doua rampe inclinate, acoperite cu un portic, plin cu magazine pe fiecare parte. Exista trei pasarele care traverseaza podul: doua de-a lungul balustradelor exterioare si una mai larga in centru. Deoarece navele galera treceau pe sub pod din vremuri de demult, arcul podului este inalt, atingand 7,5 metri inaltime. Aproximativ 12.000 de armaturi din lemn sustin acest pod, cu o intindere de 48 de metri.

Fiind un obiectiv turistic major al Venetiei, Podul Rialto este inclus in multe tururi ale orasului si este usor de fotografiat in timpul unei plimbari cu un vaporetto (autobuz acvatic) pe Marele Canal.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Venetia, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Podul Rialto?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
Bancu Ileana

bancu-ileana

Cel mai frumos pod de pe Canal Grande ,Podul Rialto,este loc de shopping si promenada pentru cine viziteaza Venetia.Cine vrea sa ajunga in Piata de peste va trece sigur pe acest pod.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproape 6 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.