Vizualizezi pagina obiectivului turistic Podul Triplu din Ljubljana, Slovenia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Ljubljana, Slovenia precum: adresa Podul Triplu, cum ajung la Podul Triplu, program Podul Triplu, preturi Podul Triplu, poze Podul Triplu, localizare pe harta Podul Triplu si alte detalii Podul Triplu.

  • Locatie: Ljubljana, Osrednjeslovenska, Slovenia

Podul triplu este un grup de trei poduri pietonale peste raul Ljubljanica, care face legatura intre orasul vechi, medieval si orasul modern Ljubljana. Acestea au fost construite intre anii 1842-1932. Podul central este construit partial din piatra de calcar din Glinica. Alte parti sunt construite din beton. Balustradele sunt realizate din beton artificial.

Podul central a fost construit in anul 1842, cand a inlocuit un pod de lemn vechi, medieval, care facea legatura intre Europa de nord-vest cu sud-estul Europei. Intre anii 1929-1932 s-au construit podurile laterale, destinate pietonilor, pe dreapta si stanga podului central, dupa un proiect de arhitectul Jože Plečnik, care, astfel, a creat o bijuterie arhitecturala unica in Ljubljana.

Plečnik a eliminat balustradele metalice de la podul de piatra vechi si a echipat toate cele trei poduri cu balustrade de piatra masive si lampi. In anul 1992, Podul Triplu a fost complet renovat.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Ljubljana, Slovenia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Podul Triplu?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.