Vizualizezi pagina obiectivului turistic Podul Vasco da Gama din Lisabona, Portugalia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Lisabona, Portugalia precum: adresa Podul Vasco da Gama, cum ajung la Podul Vasco da Gama, program Podul Vasco da Gama, preturi Podul Vasco da Gama, poze Podul Vasco da Gama, localizare pe harta Podul Vasco da Gama si alte detalii Podul Vasco da Gama.

  • Locatie: Lisabona, Portugalia

Podul Vasco da Gama din Lisabona

Podul Vasco da Gama din Lisabona este un pod modern, pe cabluri, care se intinde peste estuarul raului Tajo. Podul lung de 17 kilometri s-a deschis in 1998 si leaga districtele estice ale Lisabonei de principalele autostrazi de peste rau.

Estuarul raului Tajo separa centrul istoric al Lisabonei de suburbiile sale sudice. In cel mai lat punct al sau, estuarul are o lungime de 10 kilometri si, timp de secole, raul Tajo a fost un obstacol formidabil pentru cei care voiau sa ajunga pe malul sau stang. In anul 1966, s-a construit un pod lung de 1013 metri, in cea mai ingusta zona a estuarului, Lisabona fiind, astfel, legata de suburbia Almada. Dar, in anii 1990, a devenit evident ca podul, cunoscut dub numele de Podul 25 Aprilie, nu putea face fata traficului in crestere din Lisabona si ca era nevoie de un nou pod.

In mod surprinzator, proiectantii nu au ales varianta cea mai usoara, aceea de a construi un alt pod in aceeasi zona ingusta a raului Tajo. In schimb, au ales un traseu prin partea estica a Lisabonei, langa viitorul loc de desfasurare a Expozitie Mondiale din 1998, acolo unde estuarul este cel mai lat. Decizia a fost contestata indelung, deoarece nu ar fi decongestionat prea mult traficul din suburbiile sudice. Protestele s-au intensificat atunci cand guvernul a decis sa mareasca taxele pe podul existent pentru a strange fonduri pentru construirea unuia nou.

Dar, in ciuda protestelor, guvernul a decis construirea podului asa cum fusese planificata si lucrarile au inceput in 1995. Masivul proiect, realizat de un consortiu international, a fost finalizat doar 18 luni mai tarziu. Podul a fost inaugurat in martie 1998, la timp pentru deschiderea Expozitiei Mondiale care celebra 500 de ani de la descoperirea unei rute comerciale directe spre India, de catre Vasco da Gama. Podul a fost numit Ponte Vasco da Gama in onoarea celui mai faimos explorator portughez.

Podul Vasco da Gama a fost proiectat de Armando Rito Engineering, o companie specializata in proiectarea podurilor si viaductelor de mari dimensiuni. Acestia au creat un pod de 6 benzi, sustinut de cabluri, cu o latime de 30 de metri si o lungime de 17.185 de metri, dintre care 11 kilometri sunt peste apa. Podul trece la nord de Parque das Nações si traverseaza raul Tajo in zona numita Mar de Palja. Puntea principala a podului, situata la o inaltime de 45 de metri deasupra apei, masoara 420 de metri si este suspendata cu cabluri de piloni inalti de 150 de metri.

Adresa:

  • Parcul Natiunilor

Transport:

  • Metrou – Statia Oriente

Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Lisabona, Portugalia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Podul Vasco da Gama?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 5.0 / 5 (bazat pe 1 calificative)
Silviu Vata

silviu-vata

Eh, aici e de mers nene. Se bea la volan (vreo doua beri … sa zic), se merge tare cu motorul, se ingurgiteaza multe chestii pe baza de cod fish (ei spun ca sunt 1001 de moduri de a prepara un cod), se merge prin port seara pentru paranghelie si niste fast food la toneta, se holbeaza la podul asta fantastic (chiar e o treaba iesita din comun, turnata peste un rau care se varsa in mare exact in dreptul portului) si se bea vino verde (verifica wikipedia pentru detalii).

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 7 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.