Vizualizezi pagina obiectivului turistic Pont du Gard din Franta. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Franta precum: adresa Pont du Gard, cum ajung la Pont du Gard, program Pont du Gard, preturi Pont du Gard, poze Pont du Gard, localizare pe harta Pont du Gard si alte detalii Pont du Gard.

  • Locatie: Franta

Pont du Gard, un apeduct din perioada romana care s-a pastrat deosebit de bine, intampina raul Gard, chiar in apropiere de satucul Remoulins, la 25 km vest de Avignon. Pe timpul verii, accesul dinspre Remoulins este posibil doar de pe malul stang al raului (drum cu sens unic).

Pont du Gard este o structura inalta de 49 metri si lunga de 275 metri, ce traverseaza albia Vaii Gard sau Gardon. Probabil construit in jurul anului 19 i. Hr., de catre Agrippa, ginerele Imparatului Augustus si regent la vremea respectiva, apeductul cladit pe trei nivele este unul dintre cel mai bine pastrate vestigii de pe vremea romanilor.

Puntile difera ca dimensiuni, exceptie facand randul cel mai de sus (devenind tot mai inguste de la mijloc inspre exterior) si intrega constructie este asimetrica, asta din cauza diferentei de nivel intre cele doua maluri. Asa ca monotonia este scoasa din ecuatie. Prin urmare, este posibila, ba chiar recomandata o escaladare a ultimului rand de punti, insa doar acelora care nu au frica de inaltime.

Pe aici trecea conducta, lunga de aproape 50 km, care alimenteaza cu apa orasul Nîmes. Intre nivelul sursei de apa si conductele de colectare nu a fost posibila o diferenta mai mare de 17 metri. Estimarile spun ca prin apeduct circula undeva la 20.000 de metri cubi de apa in fiecare zi. Podul rutier situat la aceeasi inaltime cu etajul superior a fost construit de abia in anul 1743.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Franta? Doresti sa te cazezi in apropiere de Pont du Gard?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.