Vizualizezi pagina obiectivului turistic Port Vell din Barcelona, Spania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Barcelona, Spania precum: adresa Port Vell, cum ajung la Port Vell, program Port Vell, preturi Port Vell, poze Port Vell, localizare pe harta Port Vell si alte detalii Port Vell.

  • Locatie: Barcelona, Catalonia, Spania
  • Adresa: Moll del Dipósit
  • Transport - metrou: Barceloneta
  • Telefon: 93 484 23 26
  • Program: pranz-3am Mar-Noi

Port Vell Franc de Barcelona, cu al sau port exterior de 300 de hectare, ocupa intreaga zona de coasta dintre districtul Barceloneta si poalele sudice ale dealului Montjuic. Inainte ca Spania sa arate un nou interes in Oceanul Atlantic si posesiunile sale din America Centrala si de Sud in secolul 17, portul Barcelonei era unul din cele mai influente din Marea Mediterana si, chiar si azi, este cel mai important din toata Spania.

Capatul nordic al portului si portiunea de coasta situata dincolo de Barceloneta au fost reorganizate si reconstruite special pentru Jocurile Olimpice din 1992. Portul comercial se extinde pana la poalele Montjuic-ului, de care este separat de catre artera larga Cinturo del Litoral (soseaua care duce la aeroport si spre Tarragona). Alaturi de porturile din Gijon si Bilbao, Port Vell este cel mai modern din Spania; volumul anual de trafic este de peste 20 de milioane de tone. Principalele importuri sunt reprezentate de petrol, carbune, grau si bumbac iar cele mai importante exporturi sunt uleiul de masline si pluta.

Pentru turisti, cea mai interesanta parte a portului este sectiunea de nord-est, cu promenada si International Trade Center. Aici va puteti plimba pe Rambla del Mar, un pod pietonal din lemn care face legatura intre bulevardul La Rambla si complexul de restaurante, baruri, cinematografe si magazine denumit Maremagnum. Cea mai importanta atractie turistica din port este Aquariumul, unul din cele mai mari acvarii din Europa.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Barcelona, Spania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Port Vell?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 5.0 / 5 (bazat pe 1 calificative)
Bancu Ileana

bancu-ileana

• Portul de ambarcatiuni

Iesind din La Ribera, vis a vis de cladirea Postei din Barcelona, ai in fata marea si Paseo Maritimo care duce in Portul Olimpic si portul Forum Sant Adria la nord, iar Paseo Juan de Bourbon te duce la Plajele din Barceloneta, cu strazi drepte si inguste, vechi cartier al marinarilor si pescarilor datand din din secolul al XVIII lea. Mai poti ajunge aici de la Monumentul lui Columb urmand artera pietonala pana in Barceloneta.
Jocrile Olimpice din 1992 au facut ca Portul Vell, uitat, parasit si paraginit sa fie reamenajat intr un port de iahturi si zona de relache. Iesit de pe La Rambla pe Rambla del Mar ajungem la Maremagnum, complex cu restaurante,baruri,magazine,cinematografe.Tot aici se gaseseste si Acvariul din Barcelona (in spatele Maremagnum).
In portul nou cei doi zgarie nori sunt la ei acasa dand eleganta zonei. Aici domina sculptura moderna a lui Frank Geihry, reprezentand un peste metalic urias, zona transformandu se intr un nou cartier residential.Portul de ambarcatiuni este raiul sporturilor nautice pentru cei ce simt chemarea Mediteranei.
Astazi Port Vell cuprinde porturile de agrement, portul de pescuit , o gara maritima pentru feriboturi. Toate acestea se invecineaza cu portul industrial.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproape 8 ani

Dimancea Madalina

dimancea-madalina

Minunat!

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 6 ani

Bancu Ileana

bancu-ileana

Portul vechi (vell)din Barcelona este o zona de interes turistic major atat prin farmecul exercitat de cladirea Capitaniei portului si monumentul lui Columb cat si prin zona noua construita pentru Jocurile Oplimpice din 1992.

Barcelona este un oras port la Marea Mediterana.Marea explica existenta Barcelonei si splendoarea pe care a cunoscuta in vremea expansiunii catalane din Evul Mediu.Orasul s a dezvoltat ca o punte intre crestinismul din nord si islamul din sud.Pana in secolul al XIV lea portul nu era unul adecvat,navele acostau in apropierea plajei in intr un golf mic in spatele muntelui Montjuic.Cand a fost construit Moll de la Fusta,depozitele de nisip de pe latura nordica au format o limba de jisip care a devenit vatra unui satuc pescaresc ,Barceloneta de astazi.In 1772 aici va fi contruit un turn-far,Torre del Reloh.

Portul vechi este dominat de monumentul lui Cristofor Colum,situat in capatului promenadei Rambla.Astazi Portul Vechi este port si zona de agrement (Marina Port Olimpic si Port Forum Sant Adria la nord). si zona de pescuit.Portul industrial al orasului s a construit pe cealalta parte a muntelui Montjuic ,numita Zona Franca si este una dintre cele mai active existente la Marea Mediterana.
In mijlocul portului vechi se afla debarcaderul Moll d Espanya,care astazi adaposteste Imax ul,Acvariul si centrul comercial Maremagnum.Accesul la acestea este este asigurat de Rambla de Mar,o punte din lemn.Pe partea de port dinspre Passeig de Colom se afla Golondrinas,zona de chei pentru feribot si vase de croaziera.Acest chei se sfarseste cu locatia pe care se afla World Trade Center.

.Memoria portului vechi(secolul XIV lea) se pastreaza si azi cu Muzeul Marinei ,gazduit de vechiul Santier Naval Regal.Ca turist in Barcelona te poti plimba pe mare si in zona portului cu ‚Golondrines” ,doua nave pentru transport de agrement care leaga Moll Drassanes,situat in fata monumentului lui Columb cu restul zonei portuare si mare.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproape 6 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.