Vizualizezi pagina obiectivului turistic Porta Aurea din Pula, Croatia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Pula, Croatia precum: adresa Porta Aurea, cum ajung la Porta Aurea, program Porta Aurea, preturi Porta Aurea, poze Porta Aurea, localizare pe harta Porta Aurea si alte detalii Porta Aurea.

  • Locatie: Pula, Istria, Croatia

Porta Aurea sau Arcul lui Sergi din Pula este un monument de eleganta desavarsita, aflat in centrul orasului, in zona sa pietonala, construit de familia Sergi din piatra de Istria, intre anii 29 – 27 i.Hr.. Inaltimea sa atinge doar 8 m, latimea 4,5 m si este flancat de doua coloane corintice de fiecare parte a arcadei.

Este una dintre cele mai bune arcade romane ale epocii lui Augustus, cu influente elenistice puternice. Arcul este bogat decorat cu elemente aurite: victoriile sunt reprezentate prin coroane, care de lupta si Cupidoni cu ghirlande. Coloanele sunt decorate pe interior cu frize reprezentand embleme militare, vulturi, serpi, vita de vie cu struguri, ramuri cu pasari. In anul 1829 anticul arc Porta Aurea a fost demolat si reconstruit in primele decenii ale secolului 20.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Pula, Croatia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Porta Aurea?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.