Vizualizezi pagina obiectivului turistic Porta Romana din Florenta, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Florenta, Italia precum: adresa Porta Romana, cum ajung la Porta Romana, program Porta Romana, preturi Porta Romana, poze Porta Romana, localizare pe harta Porta Romana si alte detalii Porta Romana.

  • Locatie: Florenta, Toscana, Italia
  • Adresa: Via Romana Piazzale di Porta Romana

Porta Romana face parte din zidurile vechi din Florenta, datand din secolul al 14-lea, iar aceasta este cea mai mare si cel mai bine conservata poarta a cetatii, care permite accesul in oras pe partea de sud, dinspre Siena si Roma. Poarta a fost construita in anul 1326, in timp ce se lucra pentru ultimul set de pereti, iar de atunci a suferit mai multe modificari pe parcursul vremii.

Aceasta intrare are inca usile originale, doua usi mari din lemn, cu suruburi tipice mari, atat decorative cat si de ancorare, precum si incuietorile vechi. Pe poarta se afla o placa de marmura cu stema familiei Medici. Porta Romana se afla la capatul a doua bulevarde: Viale del Poggio Imperiale si Viale Machiavelli. De aici, incepe Via Romana si duce la centrul istoric al Florentei.

Ca urmare a demilitarizarii care a avut loc in timpul domniei Marelui Duce Pietro Leopoldo, pe partile laterale ale portii initiale s-au mai deschis doua porti noi pentru o mai buna circulatie a persoanelor si a vehiculelor, la mijlocul secolului al 19-lea. Deasupra arcului central, poarta a avut o fresca mare de Franciabigio, ilustrand ‘Madona cu Pruncul si cei patru sfinti’, care a fost mutata dupa restaurare.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Florenta, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Porta Romana?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.