Vizualizezi pagina obiectivului turistic Primaria din Viena din Viena, Austria. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Viena, Austria precum: adresa Primaria din Viena, cum ajung la Primaria din Viena, program Primaria din Viena, preturi Primaria din Viena, poze Primaria din Viena, localizare pe harta Primaria din Viena si alte detalii Primaria din Viena.

  • Locatie: Viena, Austria
  • Adresa: Rathausplatz 1

Primaria din Viena este o cladire impresionanta in stilul neo-gotic, sediul orasului Viena si al Adunarii Provinciei, precum si centrul administrativ al orasului. Cladirea imensa, care ocupa aproape 14.000 de metri patrati, a fost ridicata in anii 1872-83, in timpul domniei lui Franz Joseph, de catre Friedrich von Schmidt, cel ce a fost responsabil si cu decoratiunile si mobilierul.

Simbolul Primariei este “Rathausmann” – o statuie din varful turnului inalt de 98 de metri. Aceasta statuie purtatoare de drapel are o inaltime de 3,4 metri (6 metri pana in varful drapelului) si cantareste 1,8 tone. Este opera lui Alexander Nehr si a fost un dar din partea maestrului lacatus Wilhelm Ludwig. Curtea cu arcade din centrul cladirii este cea mai mare din cele sapte curti. Conceputa initial pentru adunari, aceasta este acum scena unor concerte populare de vara.

Turul Primariei din Viena incepe cu Schmidthalle – fostul “vestibul comunitar” in care se conduceau si trasuri pe vremuri. Astazi gazduieste Biroul de Informare Civic. cele doua scari masive duc catre camerele oficiale: Sala de Sedinte (71 m lungime, 20 m latime si 17 m inaltime), doua camere heraldice, Camera Senatului Orasului si “Salonul Rosu” – camera de primire a primarului. Camera de Consiliu a orasului si Adunarea Provinciala se intind pe doua etaje. Din anul 1922, Viena, fiind capitala tarii, s-a bucurat si de statutul de provincie, asadar Consiliul Local este si un organism provincial. Caracteristicile notabile ale camerei includ tavanul casetat decorat cu foita de aur si candelabrul Art Nouveau, ce cantareste 3,2 tone si este iluminat de 260 de lampi, opera a lui Friedrich Schmidt, de asemenea.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Viena, Austria? Doresti sa te cazezi in apropiere de Primaria din Viena?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 3.0 / 5 (bazat pe 1 calificative)
Dimancea Madalina

dimancea-madalina

Un alt simbol al orasului care apare in aproape toate suvenirurile achizitionate din capitala Austriei.
Nu stiu daca se viziteaza, probabil ca da, dar macar pe afara tot trebuie sa o vedeti.
In fata ei se tin targurile anuale de Craciun.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 7 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.