Vizualizezi pagina obiectivului turistic Primaria din Koln, Germania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Koln, Germania precum: adresa Primaria, cum ajung la Primaria, program Primaria, preturi Primaria, poze Primaria, localizare pe harta Primaria si alte detalii Primaria.

  • Locatie: Koln, Rinul de Nord - Westfalia, Germania
  • Adresa: Rathausplatz
  • Program: 8am-4pm Mon & Mie-Joi, 8am-6pm Mar, 8am-13pm Sam

Primaria din Koln este un complex magnific din inima orasului vechi. Turnul sau gotic, candva cea mai inalta cladire din oras, este decorat cu mai mult de 100 de sculpturi. Nucleul complexului a fost construit in secolul 14 si a inlocuit o structura mai mica din secolul 12. De-a lungul anilor, Primaria s-a extins intr-o structura mare, cu un amestec de stiluri arhitectonice. Dupa ce a fost grav avariata in Al Doilea Razboi Mondial, cladirea istorica a fost renovata partial, restul complexului fiind reconstruit intr-un stil modern.

O constitutie din anul 1396 a inclinat balanta puterii din Koln de la patricieni la Gaffeln, o varianta locala a breslelor. Turnul Primariei, inalt de 61 de metri, simboliza importanta sporita a celor 22 de bresle din Koln, care alegeau majoritatea consilierilor locali. Constructia turnului a inceput in anul 1407 si cand a fost finalizat, era cea mai inalta cladire din oras, eclipsand chiar si Biserica Sf Martin. Turnul gotic a fost decorat cu sculpturi ale oamenilor importanti din istoria orasului.

Dupa ce turnul a fost distrus complet in Al Doilea Razboi Mondial, a fost reconstruit intre anii 1970 si 1975. Douazeci de ani mai tarziu, el a fost impodobit din nou cu statui, care au fost indepartate in 2006, din cauza deteriorarii. Statuile actuale, 124 in total, au fost amplasate in 2008 si-i infatiseaza pe Hristos, apostolii sai, sfinti si o serie de persoane care au avut un impact asupra istoriei orasului in ultimii 2.000 de ani, de la figuri istorice precum generalul roman Agrippa, imparatul Augustus si Charlemange, pana la personalitati recente ca politicianul Konrad Adenauer si muzicianul Jacques Offenbach.

Splendida loggie renascentista, cunoscuta sub numele de Rathauslaube, a fost adaugata intre anii 1569 si 1573. Deciziile luate de consiliul local erau anuntate de la etajul superior al acestei logii. Rathauslaube este impodobita frumos cu medalioane, basoreliefuri si sculpturi. Intr-o nisa din varf se afla statuia Justitiei, zeita romana a dreptatii. O friza dintre cele doua arcade descrie legenda primarului Grin. Conform acestei legende, doi preoti l-au ademenit pe primar intr-o curte interioara unde era tinut captiv un leu flamand. Primarul a reusit, totusi, sa omoare leul, iar preotii au fost spanzurati. Povestea simbolizeaza lupta pentru putere dintre cler si civili. Imediat sub basorelief se afla medalioane ale imparatilor romani.

Treptele din spatele loggiei duc la Hansasaal, cea mai veche sala din Primaria din Koln, construita original in 1360 si reconstruita dupa ce a fost distrusa de un incendiu in timpul razboiului. Sala gotica este decorata cu sculpturi ale figurilor istorice. Numele salii provine de la Liga Hanseatica, o organizatie puternica de comercianti care se intrunea adesea in aceasta sala.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Koln, Germania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Primaria?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.