Vizualizezi pagina obiectivului turistic Primaria Noua din Munchen, Germania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Munchen, Germania precum: adresa Primaria Noua, cum ajung la Primaria Noua, program Primaria Noua, preturi Primaria Noua, poze Primaria Noua, localizare pe harta Primaria Noua si alte detalii Primaria Noua.

  • Locatie: Munchen, Bavaria, Germania
  • Adresa: Platzl Quarter
  • Transport - metrou: Marienplatz
  • Transport - tren: Marienplatz

Neue Rathaus – Primaria Noua din Munchen este impozanta cladire neo-gotica de la sfarsitul secolului trecut, care domina intreaga latura de nord a Marienplatz. Constructia edificiului, pe baza de caramida si calcar, a fost dusa la bun sfarsit de Georg von Hauberrisser, intre anii 1867 si 1874. Rapida dezvoltare a orasului a necesitat construirea de anexe, acestea fiind ridicate in perioada 1899-1903 si dispuse de-a lungul Dienerstraße, Landschaftstraße si Weinstraße. Primaria Noua gazduieste biroul Primarului, consiliul local si este sediul administratiei locale.

Fatada principala care da in Marienplatz, lunga de aproximativ 100 de metri, este ornamentata in stilul neo-gotic si reda aproape intreaga linie arhitectonica a palatului Wittelsbach din Bavaria. In balconul turnului Primariei celei Noi se poate vedea celebrul ceas cu figurine Glockenspiel, cunoscut pretutindeni in lume. Inca de la 1908, aici au loc spectacole cu figurine ce se perinda zilnic pe doua nivele, reprezentand unele dintre faimoasele povesti ale Munchen-ului, la 11:00 a.m., 12:00 p.m. si 5:00 p.m. (spectacolul de la ora 5:00 p.m. nu are loc din noiembrie pana in februarie). Pe langa bine cunoscutii dansatori pe picioroange, mai au loc reprezentatii cu Münchner Kindl (simbolul blazonului orasului) si cu ingerul pacii, avand o durata de aproximativ 12 minute.

In varful turnului inalt de 85 de metri al primariei este amplasata o mica platforma, la care se poate ajunge cu liftul si care ofera o perspectiva grandioasa asupra orasului, iar uneori, pe vreme buna, un cadru pitoresc cu piscurile Alpilor. In vastele pivnite cu picturi murale ale Primariei Noi se gaseste Ratskeller, un faimos restaurant ce dateaza din 1867.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Munchen, Germania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Primaria Noua?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.