Vizualizezi pagina obiectivului turistic Primaria Noua din Praga, Cehia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Praga, Cehia precum: adresa Primaria Noua, cum ajung la Primaria Noua, program Primaria Noua, preturi Primaria Noua, poze Primaria Noua, localizare pe harta Primaria Noua si alte detalii Primaria Noua.

  • Locatie: Praga, Cehia
  • Adresa: Karlovo náměstí 23
  • Transport - metrou: Karlovo Náměstí
  • Website: www.nrpraha.cz
  • Telefon: 224 948 229
  • Pret: adult/copil 50/30Kč
  • Program: 10am-6pm Mar-Dum Mai-Sep

Primaria Noua din Praga este una din cele mai importante cladiri istorice din Orasul Nou-Praga. Cladirea se afla pe coltul strazii Vodickova si Piata Carol (Karlovo namestí). Cladirea Primariei din Orasul Nou dateaza din timpul domniei regelui Carol al IV lea, avand destinatia de centru administrativ municipal si tribunal.

Constructia sa a inceput in anul 1377 si s-a finalizat in anul 1418. De-a lungul timpurilor cladirea a fost reconstruita de mai multe ori, fiind redeschisa in anul 1995. Peste timp, a ramas sala cu sase bolti de la parter, sustinuta de coloane cilindrice, iar la primul etaj, capela construita in stil baroc.

La celelalte etaje exista sali de expozitii care expun marturii despre cladire si turnul adiacent ei. Turnul care pastreaza nota gotica de arhitectura, a folosit ca punct de observare a Orasului Nou.

Inca de la inceputuri Primaria a fost parte din istoria orasului. Carol al IV-lea a introdus Piata Carol in Drumul incoronarii regilor Boemiei, care incepea de la Vysehrad si trecea prin intreg Orasul Nou.

Primaria a fost ”teatrul evenimentelor” care au declansat Revolutia husita. Husitii radicali (catolici ferventi), au luat cu asalt cladirea Primariei in anul 1419, unde se aflau inchisi adeptii husiti. Deoarece reprezentanti de-ai Primariei au aruncat cu pietre in liderii husiti, preotul Jan Zelivsky si Jan Zizka, procesionarii au luat cu asalt cladirea, aruncand 15 persoane pe ferestra, printre care functionari, consilieri, judecatorul si primarul.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Praga, Cehia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Primaria Noua?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.