Vizualizezi pagina obiectivului turistic Primaria din Paris, Franta. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Paris, Franta precum: adresa Primaria, cum ajung la Primaria, program Primaria, preturi Primaria, poze Primaria, localizare pe harta Primaria si alte detalii Primaria.

  • Locatie: Paris, Ile de France, Franta
  • Adresa: place de l’Hôtel de Ville 3e
  • Transport - metrou: Hôtel de Ville
  • Website: www.paris.fr

Place de la Ville este un spatiu animat, loc de promenada, in fata Primariei Parisului, care etaleaza o fatada artistic lucrata cu sculpturi in piatra, statui si un acoperis cu turnuri. Centrul politic al Parisului, Primaria sau Hotel de la ville, ocupa locul pe care s-a aflat candva Piata Grevei, infiintata in anul 1411, cand sacagii (negustorii de apa) Parisului au creat portul Grevei.

Municipalitatea pariziana s-a format in anul 1246, cand breslele comerciale au avut reprezentanti comunali alesi fata de Rege. Pana in anul 1357 Parisul nu a avut nici o cladire municipala. Unul dintre consilieri, un negustor de apa, a cumparat o casa in apropierea Pietei Grevei. In anul 1540, cladirea Primariei avea doua etaje, doua turnuri si arcade. Locatia mai era cunoscuta si sub numele de ‘Casa cu stalpi’ si servea drept loc de intalnire al consilierilor. Regele Francisc I, a decis sa se construiasca, in anul 1553, o cladire dedicata orasului Hotel de ville, in stil renascentist. Edificiul avea sa se finalizeze abia in anul 1628.

In timpul Comunei din Paris, in luna mai a anului 1871, cladirea Primariei a fost ocupata si incendiata. Cladirea a fost distrusa, inclusiv arhivele sale valoroase. La scurt timp dupa ce miscarea comunarda a fost infranta s-a decis construirea unui sediu nou pentru Primaria Parisului. Lucrarile au fost incredintate arhitectilor TH. Ballu si Ed. Deperthes. Lucrarile la fatada principala au inceput in 1873 si s-au finalizat noua ani mai tarziu, cand Noul Hotel de Ville a fost inaugurat oficial.

Cladirea este decorata cu 108 statui ale artistilor celebri din epoca. Ceasul din turnul central este impodobit cu sculpturi feminine. Interiorul este decorat in stil Empire si se remarca marea scara. In piata Grevei se afla Sala de festivitati, cu pereti si plafoane pictate, cu ferestre cu vitralii si candelabre numeroase. Piata Grevei a fost cunoscuta inca din 1310, ca loc al executiilor. Aici au fost arsi pe rug ori decapitati multi parizieni. In anul 1792 s-a instalat o ghilotina care s-a dovedit utila in timpul Revolutiei Franceze. Ultima executie a avut loc in anul 1830, iar piata se va numi de atunci Piata Orasului. Piata de atunci a fost azi extinsa devenind zona pietonala.

Ceea ce a fost odata loc de executii publice acum este patinoar artificial pe timpul iernii, ocupat de o multime de copii pe patine. In stanga pietei se afla un carusel pentru binedispunerea celor mai mici dintre parizieni.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Paris, Franta? Doresti sa te cazezi in apropiere de Primaria?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
Bancu Ileana

bancu-ileana

Piata Primariei din Paris este un placut loc de plimbare cu carusel si patinoar( iarna).Palatul Primariei este o cladire superb decorata cu statui si un turn cu ceas.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 3 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.