Vizualizezi pagina obiectivului turistic Primaria din San Francisco, Statele Unite ale Americii. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la San Francisco, Statele Unite ale Americii precum: adresa Primaria, cum ajung la Primaria, program Primaria, preturi Primaria, poze Primaria, localizare pe harta Primaria si alte detalii Primaria.

  • Locatie: San Francisco, California, Statele Unite ale Americii
  • Adresa: 400 Van Ness Ave
  • Transport - metrou: Civic Center
  • Transport - tren: Civic Center
  • Website: www.ci.sf.ca.us/cityhall
  • Telefon: tour info: 415-554-6023 art exhibit line: 415-554-6080
  • Program: 8am-8pm Lun-Fri-Vin tururi 10am, pranz & 2pm

Primaria din San Francisco este una din cele mai magnifice cladiri Beaux-Arts din Statele Unite ale Americii. Este o cladire enorma, al carui dom central este mai inalt decat cel al Capitoliului din Washington. Grandoarea primariei a fost o reflectie a importantei crescande a orasului San Francisco.

Actuala cladire a inlocuit vechea primarie care s-a deschis in anul 1899, dupa 27 de ani de constructie. In 1906, la doar 7 ani de la finalizare, aceasta cladire cu dom avea sa fie distrusa de catre Marele Cutremur. In 1912 a fost organizata o competitie pentru a alege designul noii primarii, care urma sa fie cladirea centrala a noului Centru Civic. Proiectul castigator a fost cel al lui Arthur Brown, arhitectul responsabil cu multe alte cladiri din San Francisco, inclusiv Cladirea Operei si Turnul Coit.

Designul clasic al lui Brown a fost influentat de studiile sale la Ecole des Beaux-Arts din Paris. Cladirea, construita intre anii 1913 si 1915, foloseste multe elemente clasice de design, precum porticul si coloanele dorice. Domul Invalizilor din Paris a servit ca inspiratie pentru imensul dom. Interiorul primariei contine pereti si tavane frumoase din stuc, podele din marmura si o scara monumentala, tot din marmura, flancata de felinare elegante.

Pe 7 octombrie 1989, un cutremur cu magnitudinea de 7,1 a lovit San Francisco, avariind cladirea primariei. Domul sau s-a deplasat cu 10 centimetri si au aparut crapaturi in pereti. O renovare completa, finalizata in anul 1999, nu numai ca a reparat avariile, ci i-a si redat splendoarea originala si a facut cladirea rezistenta la cutremure. Acest lucru a fost posibil datorita izolarii cladirii fata de fundatia sa, prin instalarea unui strat izolator din discuri de otel si cauciuc sub cladire. Stratul protejeaza Primaria din San Francisco absorbind socurile seismice.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in San Francisco, Statele Unite ale Americii? Doresti sa te cazezi in apropiere de Primaria?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.