Vizualizezi pagina obiectivului turistic Primaria din Toronto, Canada. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Toronto, Canada precum: adresa Primaria, cum ajung la Primaria, program Primaria, preturi Primaria, poze Primaria, localizare pe harta Primaria si alte detalii Primaria.

  • Locatie: Toronto, Ontario, Canada
  • Adresa: 100 Queen St W
  • Transport - metrou: Queen
  • Website: www.toronto.ca
  • Telefon: 311 416-392-2489
  • Pret: intrarea libera
  • Program: 8:30am-4:30pm Lun-Vin

Construita in anii 1960, actuala Primarie din Toronto este un spectacol de arhitectura moderna, inaltandu-se semet spre cer. Proiectul pentru Primaria din Toronto a fost ales din mai multe lucrari prezentate la un concurs de design, organizat in anul 1957, care a fost sponsorizat de catre oras pentru a gasi un inlocuitor potrivit pentru precedenta primarie, care devenise neincapatoare. Castigator a fost arhitectul finlandez Viljo Revell, al carui design a fost finalizat in 1965 (din pacate, Revell a decedat inainte de a-si vedea proiectul concretizat).

Complexul este format dintr-o cladire rotunda mai putin inalta, inconjurata de doua cladiri semicirculare inalte. Se spune ca Revell vedea proiectul ca pe un ochi, cladirea din centru fiind pupila iar cele doua cladiri laterale fiind pleoapele inferioara si superioara. Unii numesc cladirea din centru ‘OZN’ sau ‘burrito’.

La primul etaj al cladirii principale se afla Sala Amintirilor. Aici exista un model in miniatura al orasului, care prezinta atractiile si modificarile viitoare din zona. O carte de amintiri din Sala ii onoreaza pe cetatenii din Toronto decedati in razboi. Aceeasi cladire contine si Metropola lui David Partridge, o pictura murala fascinanta, facuta in intregime din cuie.

Dar, in mare parte, in cladiri se gasesc birourile guvernului orasului, inclusiv al primarului si ale consilierilor locali. Vizitatorii pot asista la unele sedinte, atunci cand sunt deschise pentru public. Piata Nathan Phillips din fata Primariei din Toronto este decorata cu gradini de flori si fantani spumoase pe perioada verii si cu un patinoar pe timpul iernii.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Toronto, Canada? Doresti sa te cazezi in apropiere de Primaria?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.