Vizualizezi pagina obiectivului turistic Rapa cu Papusi de la Domnesti din Mariselu, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Mariselu, Romania precum: adresa Rapa cu Papusi de la Domnesti, cum ajung la Rapa cu Papusi de la Domnesti, program Rapa cu Papusi de la Domnesti, preturi Rapa cu Papusi de la Domnesti, poze Rapa cu Papusi de la Domnesti, localizare pe harta Rapa cu Papusi de la Domnesti si alte detalii Rapa cu Papusi de la Domnesti.

  • Locatie: Mariselu, Bistrita-Nasaud, Romania

La 15 km de Bistrita, in satul Domnesti din comuna Mariselu, se afla o rezervatie geologica protejata, numita Rapa cu Papusi.

Aceasta se intinde pe o suprafata de 2 ha si cuprinde depuneri minerale cu forme expresive de papusi rusesti, de unde ii provine si denumirea.

Cele mai expresive formatiuni de nisip cimentat sunt “Soldatul” si “Femeia de piatra”. Acestea sunt in prezent pastrate la Muzeul Judetean Bistrita-Nasaud.

Rapa cu Papusi de la Domnesti are o valoare stiintifica importanta, permitand recunoasterea si paralelizarea straturilor si contribuind la descifrarea contribuind la descifrarea conditiilor in care s-au depus sedimentele.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Mariselu, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Rapa cu Papusi de la Domnesti?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.