Vizualizezi pagina obiectivului turistic Rezervatia Arheologica Budureasca din Mizil, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Mizil, Romania precum: adresa Rezervatia Arheologica Budureasca, cum ajung la Rezervatia Arheologica Budureasca, program Rezervatia Arheologica Budureasca, preturi Rezervatia Arheologica Budureasca, poze Rezervatia Arheologica Budureasca, localizare pe harta Rezervatia Arheologica Budureasca si alte detalii Rezervatia Arheologica Budureasca.

  • Locatie: Mizil, Prahova, Romania

Se afla in zona dealurilor subcarpatice, la nord de localitatea Mizil, pe valea paraului Budureasca. Rerzervatia a fost infiintata in anul 1962, fiind identificate o serie de asezari si necropole din paleolitic, neolotic (cultura Cris, ceramica lineara, Dudesti, Boian, Precucuteni, Gumelnita), epoca bronzului (culturile Tei, Monteoru, Coslogeni, Noua). De-a lungul a 50 de ani de studiu, au fost descoperite 31 de situri arheologice ce cuprind mai multe niveluri de locuire.

Zonele mai intens cercetate sunt reprezentate de complezele centrului mestesugaresc din sec. IV si V-VII, fiind descoperite ceramica locala si de import (romano-bizantina), unelte, piese de podoaba, remarcandu-se unelte de bijuterier (tiparite, daltite etc) si cuptoarele de redus minereul.

Piesele descoperite aici au fost incluse in expozitia permanenta a Muzeului de Istorie si Arheologie Prahova, in sala denumita "Arheositurile din Valea Budureasca&quot.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Mizil, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Rezervatia Arheologica Budureasca?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.