Vizualizezi pagina obiectivului turistic Rezervatia Biosferei Delta Dunarii din Tulcea, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Tulcea, Romania precum: adresa Rezervatia Biosferei Delta Dunarii, cum ajung la Rezervatia Biosferei Delta Dunarii, program Rezervatia Biosferei Delta Dunarii, preturi Rezervatia Biosferei Delta Dunarii, poze Rezervatia Biosferei Delta Dunarii, localizare pe harta Rezervatia Biosferei Delta Dunarii si alte detalii Rezervatia Biosferei Delta Dunarii.

  • Locatie: Tulcea, Tulcea, Romania

Rezervatia Biosferei Delta Dunarii este un paradis natural ce se intinde la varsarea Dunarii in Marea Neagra, acolo unde fluviul isi incheie lunga calatorie de 2.860 km de la izvorul sau din Muntii Padurea Neagra din Germania.

Secole de-a randul, suprafata Deltei s-a extins datorita malului adus de fluviu, formandu-se astfel o retea de canale, de lacuri, de insule acoperite cu stuf, de paduri tropicale, de pasuni si de dune de nisip care acum acopera o suprafata de aproape 5.640 km patrati.

Adunand afluentii din zeci de tari si traversand patru capitale, Dunarea, dupa un traseu de 2.860 km, formeaza la varsarea sa in Marea Neagra o delta. Raportata la Romania, Delta Dunarii este situata in SE tarii, avand forma literei grecesti “A” (delta) si fiind limitata la SV de podisul Dobrogei, la N trece peste granita cu Ucraina, iar la E cu Marea Neagra.

Delta Dunarii este fara indoiala unul dintre cele mai interesante si originale colturi din tara. Multi o considera unicat pentru Europa, atat prin poziţia sa geografica cat si prin intindere. Zona este încadrata -in judetul Tulcea, delimitata de malul marii si bratele Chilia, Sulina si Sf. Gheorghe.

Un tinut exotic cu peste 1.200 de specii de copaci si plante, dar si cea mai bogata fauna ornitologica si ihtiologica de pe continent fac au incadrat Delta Dunarii in patrimoniul UNESCO, din anul 1990.

Mai mult de 80% din suprafata Deltei o reprezinta apa. In acest tinut poposesc peste 300 de specii de pasari, unele dintre acestea venind de la distante foarte mari, respectiv din China si India. Delta este un loc de popas natural pentru pasarile migratoare. Pelicanul obisnuit este pasarea cea mai reprezentativa pentru aceasta zona, el fiind rasfatatul acestui paradis al pasarilor.

Locuitorii zonei, numiti lipoveni se hranesc in principal din pescuit. Mici comunitati de pescari, cum ar fi cele din Independenta, pe bratul sudic, si din Crisan pe bratul mijlociu, obicnuiesc sa-si ofere serviciile strainilor sau sa inchirieze acestora barcile lor.

In apele de aici poti gasi din belsug calcani, bibani, crapi si moruni, purtatori de icre negre.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Tulcea, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Rezervatia Biosferei Delta Dunarii?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.