Vizualizezi pagina obiectivului turistic Rezervatia Cheile Caprei (Cheile Fenesului) din Abrud, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Abrud, Romania precum: adresa Rezervatia Cheile Caprei (Cheile Fenesului), cum ajung la Rezervatia Cheile Caprei (Cheile Fenesului), program Rezervatia Cheile Caprei (Cheile Fenesului), preturi Rezervatia Cheile Caprei (Cheile Fenesului), poze Rezervatia Cheile Caprei (Cheile Fenesului), localizare pe harta Rezervatia Cheile Caprei (Cheile Fenesului) si alte detalii Rezervatia Cheile Caprei (Cheile Fenesului).

  • Locatie: Abrud, Alba, Romania

Rezervatia Cheile Caprei (Cheile Fenesului) se afla in partea de sud a Muntilor Trascau, pe malul paraului Fenes iar numele de Cheile Caprei vine de la cele doua coloane stancoase denumite “Pietrele Caprei”.

Cheile sunt considerate salbatice datorita peretilor abrupti, fiind adancite cu peste 600 metri in platourile valurite ce niveleaza muntii invecinati si au o lungime de 1.200 metri.

Solurile predominante sunt brune acide si litosoluri. Pe calcare se intalnesc rendzine litice si roci compacte la zi.

Vegetatia este reprezentata de paduri de fag si de paduri colinare de fag si carpen. Pe calcare se intalnesc specii calcofile.

Aprinderea focului este permisa doar in vetrele special amenajate iar practicarea turismului pe poteci neamenajate este interzisa.Sursa


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Abrud, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Rezervatia Cheile Caprei (Cheile Fenesului)?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.