Vizualizezi pagina obiectivului turistic Rezervatia cu Nuferi Termali din Baile 1 Mai, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Baile 1 Mai, Romania precum: adresa Rezervatia cu Nuferi Termali, cum ajung la Rezervatia cu Nuferi Termali, program Rezervatia cu Nuferi Termali, preturi Rezervatia cu Nuferi Termali, poze Rezervatia cu Nuferi Termali, localizare pe harta Rezervatia cu Nuferi Termali si alte detalii Rezervatia cu Nuferi Termali.

  • Locatie: Baile 1 Mai, Bihor, Romania

Rezervatia cu nuferi termali de la Baile 1 Mai reprezinta nu doar o raritate la nivel mondial, ci si un caz singular pentru Romania si restul Europei.

Apele lacului format pe firul paraului Peta inregistreaza constant pe parcursul anului temperatura de 30 grade Celsius. Se mai numeste si “Lacul cu nuferi” si a fost declarat rezervatie naturala deoarece adaposteste relictul tertiar Nymphaea lotus var thermalis (floare unica in Romania, protejata prin lege).

Biologii subliniaza de asemenea ca nufarul termal este o specie relicta care nu pare sa fi resimtit perioada de glaciatiune, gratie apelor calde ale paraului Peta.

Tot in Lacul Peta se gaseste specie piscicola rara, “Rosioara lui Racovita”, numita astfel in cinstea marelui savant roman care a descoperit-o.

Rezervatia Naturala Paraul Peta a fost imbogatita in ultima vreme si cu alte specii valoroase de nuferi: Nufarul alb si Lotusul indian, pentru a spori frumusetea zonei.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Baile 1 Mai, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Rezervatia cu Nuferi Termali?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.