Vizualizezi pagina obiectivului turistic Rezervatia de Stejari Seculari Mociar din Reghin, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Reghin, Romania precum: adresa Rezervatia de Stejari Seculari Mociar, cum ajung la Rezervatia de Stejari Seculari Mociar, program Rezervatia de Stejari Seculari Mociar, preturi Rezervatia de Stejari Seculari Mociar, poze Rezervatia de Stejari Seculari Mociar, localizare pe harta Rezervatia de Stejari Seculari Mociar si alte detalii Rezervatia de Stejari Seculari Mociar.

  • Locatie: Reghin, Mures, Romania

Rezervatia de stejari seculari Mociar este reprezentata de cea mai veche padure din Romania, situata in apropierea orasului Reghin, judetul Mures.

Padurea Mociar se intinde pe o suprafata de 569 ha, la altitudinea de 400 m si o veti intalni cu siguranta daca va indreptati spre statiunea Sovata. Trecand prin satul Nadasa, veti ajunge intr-o asezare pitoreasca, intinsa de-a lungul Vaii Mociar, strajuita de dealuri acoperite cu pajisti.

Padurea Mociar cuprinde aprox. 300 de arbori cu varsta cuprinsa intre 650 – 720 ani. De aici izvoraste un afluent al raului Mures, paraul cu acelasi nume. Fauna este specifica padurilor de stejari din zonele colinare si cuprinde: animale de talie mica si medie: iepurele, capriorul, mistretul si specii de pasari rapitoare de zi si de noapte.

Padurea a fost declarata rezervatie naturala forestiera in anul 1932, pentru protejarea stejarilor seculari (Quercus robur), cu inaltimea de 15-20 m, diametrul intre 1,5-4 m si un coronament haotic cu ramuri noduroase, uscate spre varf.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Reghin, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Rezervatia de Stejari Seculari Mociar?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.