Vizualizezi pagina obiectivului turistic Rezervatia de Stepa Dealul Zakel din Slimnic, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Slimnic, Romania precum: adresa Rezervatia de Stepa Dealul Zakel, cum ajung la Rezervatia de Stepa Dealul Zakel, program Rezervatia de Stepa Dealul Zakel, preturi Rezervatia de Stepa Dealul Zakel, poze Rezervatia de Stepa Dealul Zakel, localizare pe harta Rezervatia de Stepa Dealul Zakel si alte detalii Rezervatia de Stepa Dealul Zakel.

  • Locatie: Slimnic, Sibiu, Romania

Intre localitatile Sura Mare si Slimnic se ascunde Dealul Zakel, pe suprafata caruia se intinde una dintre cele sase zone protejate din judetul Sibiu. Rezervatia naturala de stepa este o arie protejata inca din anul 1967.

Aceasta ocupa doar 11 ha din intregul deal. La inceput, pe aceste locuri se afla o padure termofila de stejar, ce ulterior a fost defrisata, creandu-se un spatiu cu conditii optime dezvoltarii unei flore si faune caracteristice regiunilor de stepa.

Relieful este compartimentat in fasii interfluviale pe directia de scurgere a vaii. Creasta dealului devine abrupta in partea vestica, uneori cauzand alunecari de teren.

Aici pot fi identificate peste 260 de specii de plante vasculare, trei subspecii, sase varietati si sapte forme din 168 de genuri si 46 de familii; dintre ele amintim: frasinel, holodean, saschiu, jales, specii de ceapa ciorii si ruscuta.

Vara, Dealul Zakel capata un aspect pestrit datorat amestecului de plante cu flori viu colorate, printre care garofitele si macul galben ce “pateaza” pajistile.

Rezervatia de stepa este un adevarat paradis al insectelor, in numar de peste 400 de specii (insecte-gandaci, lacuste, albine xerofile si termofile).


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Slimnic, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Rezervatia de Stepa Dealul Zakel?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.