Vizualizezi pagina obiectivului turistic Rezervatia Dealul cu Melci din Vidra, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Vidra, Romania precum: adresa Rezervatia Dealul cu Melci, cum ajung la Rezervatia Dealul cu Melci, program Rezervatia Dealul cu Melci, preturi Rezervatia Dealul cu Melci, poze Rezervatia Dealul cu Melci, localizare pe harta Rezervatia Dealul cu Melci si alte detalii Rezervatia Dealul cu Melci.

  • Locatie: Vidra, Alba, Romania

Rezervatia Dealul cu Melci este o rezervatie paleontologica din Tara Motilor, situata, mai precis, in comuna Vidra, pe stanga vaii Ariesului Mic.

Aceasta rezervatie stiintifica prezinta pe o suprafata de 4,30 ha un celebru recif senonian ce indica formatiuni neocretacice formate in conglomerate, gresii fosilifere, acoperite cu carbuni si marne.

Aceasta zona reprezinta un bogat punct fusilier cu gastereopode, unde pot fi intalnite depozite senoniene cu mare densitate de gastereopode Acteonella: gigantea, lamarcki sau conica si specii apartinand genurilor Modiolus, Astarte, Arca, Crasatella, Nerita, Natica, Glaucinia.

Dealul cu Melci a fost declarata rezervatie naturala datorita valorii sale stiintifice reprezentata de vechi sedimente ale Cretacicului superior, formate dintr-un recif de cochilii de melci de mare, care traiau in aceste locuri, scaldate de apele calde ale Marii Tethis.

Cochiliile s-au pastrat incrustate in stanca pana in zilele noastre, aici fiind incrustate 35 specii de moluste.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Vidra, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Rezervatia Dealul cu Melci?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.