Vizualizezi pagina obiectivului turistic Rezervatia Faunistica Arpasel din Arpasu de Sus, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Arpasu de Sus, Romania precum: adresa Rezervatia Faunistica Arpasel, cum ajung la Rezervatia Faunistica Arpasel, program Rezervatia Faunistica Arpasel, preturi Rezervatia Faunistica Arpasel, poze Rezervatia Faunistica Arpasel, localizare pe harta Rezervatia Faunistica Arpasel si alte detalii Rezervatia Faunistica Arpasel.

  • Locatie: Arpasu de Sus, Sibiu, Romania

Localizata in centrul sectorului glaciar central al Masivului Fagaras, Rezervatia faunistica Arpasel este marginita in est de muchiile Albotei, in vest de cele ale Buteanului-Netedu, in nord de limita superioara a padurii, respectiv de cele ale varfurilor Buteanu, Capra si Vartopul in sud.

De sub latura estica izvoraste paraul Calului, ce parcurge limita nordica a rezervatiei pe directia vest, pana in firul vaii strabatute de paraul Arpasel.

Rezervatia acopera o suprafata de 736 ha, formata intr-o caldare glaciara complexa. In sudul ei se situeaza un mic circ glaciar suspendat, numit Caldarea Gavanului, iar in muchia Buteanu, caldarusa Coruga, ambele cu morene frontale si laterale.

Este constituita din paduri de rasinoase, iar la limita inferioara din paduri rasinoase in amestec cu foioase. Subarboretul este format din specii precum aninul negru, alunul, pinul, ienuparul si bujorul de munte.

Fauna este dominata de catre capra neagra, rasul, jderul, cocosul de munte si capriorul.

Cel mai simplu mod de a ajunge la Rezervatia Arpasel este cu trenul ( Sibiu – Brasov, cu statia Arpasul de Jos) sau cu masina, din E68 – Soseaua Sibiu – Brasov – comuna Arpasul de Jos, apoi pe Transfagarasan pe traseele marcate.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Arpasu de Sus, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Rezervatia Faunistica Arpasel?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Pensiunea Ferma Brandusa
Avrig, Sibiu

Vezi pagina unitatii de cazare Pensiunea Ferma Brandusa

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.