Vizualizezi pagina obiectivului turistic Rezervatia Forestiera Padurea Tudora din Agafton, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Agafton, Romania precum: adresa Rezervatia Forestiera Padurea Tudora, cum ajung la Rezervatia Forestiera Padurea Tudora, program Rezervatia Forestiera Padurea Tudora, preturi Rezervatia Forestiera Padurea Tudora, poze Rezervatia Forestiera Padurea Tudora, localizare pe harta Rezervatia Forestiera Padurea Tudora si alte detalii Rezervatia Forestiera Padurea Tudora.

  • Locatie: Agafton, Botosani, Romania

Rezervatia forestiera (tisa) Padurea Tudora este situata in apropierea comunei cu acelasi nume. Aceasta a a fost constituita in scopul conservarii arborelui – Taxus baccata (tisa) declarat monument al naturii pe intreg teritoriul tarii. Este un arbore ce se adapteaza in conditiile unui climat subarctic fiind specific taigalei siberiene.

Dealul Mare – Tudora, la o altitudine de peste 550 m, prezinta specii de arbori de tisa-specie rara pentru tara noastra (lemn de esenta foarte tare).

Rezervatia de tisa este situata in locul numit canionul Bahluiului care este sapat in calcare si gresii biogene prin eroziune verticala. Stratul ierbos este format din flora de mull la care se asociaza si unele specii de graminee.

Domeniul faunistic se caracterizeaza prin urmatoarele specii: caprioara, mistretul, pisica salbatica, jderul de copac, veverita.

Dintre speciile avifaunistice in rezervatie au fost observate cinci specii de pasari recunoscute pe plan international.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Agafton, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Rezervatia Forestiera Padurea Tudora?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.