Vizualizezi pagina obiectivului turistic Rezervatia Geologica Stratele cu Aptychus din Pojorata, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Pojorata, Romania precum: adresa Rezervatia Geologica Stratele cu Aptychus, cum ajung la Rezervatia Geologica Stratele cu Aptychus, program Rezervatia Geologica Stratele cu Aptychus, preturi Rezervatia Geologica Stratele cu Aptychus, poze Rezervatia Geologica Stratele cu Aptychus, localizare pe harta Rezervatia Geologica Stratele cu Aptychus si alte detalii Rezervatia Geologica Stratele cu Aptychus.

  • Locatie: Pojorata, Suceava, Romania

Rezervatia geologica Stratele cu Aptychus de la Pojorata pastreaza vechi sedimente ce pot fi observate in peretele stancos al Dealului Magura cunoscute sub numele de Strate de Pojorata sau Stratele cu Aptychus. Aceste strate detin fosile de varsta jurasica din grupa amonitilor.

Anul declararii rezervatiei: 1954

Suprafata: 1 ha

Localizare: Valea Moldovei, pe versantul drept la 2 km aval de localitatea Pojorata,in apropiere de halta Sadova.

Suprafata acestei rezervatii este de 1,0 ha.

Elemente caracteristice: Marno-calcare rosii si vulcanice care alterneaza cu sisturi argiloase de aceeasi culoare si care trec lateral in calcare marnoase fine sublitografice rosii si verzui-galbui.

Acces: Singurul drum de acces in rezervatie este drumul care face legatura cu drumul european E576.

Din localitatile in care exista acces pe calea ferata, se poate ajunge în rezervatie, drumul de parcurs fiind de aproximativ 2,0 km, cu mijloacele de transport în comun.

Sediu: Ocolul Silvic Pojorata.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Pojorata, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Rezervatia Geologica Stratele cu Aptychus?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.