Vizualizezi pagina obiectivului turistic Rezervatia Geologica Vulcanii Noroiosi de la Hasag din Loamnes, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Loamnes, Romania precum: adresa Rezervatia Geologica Vulcanii Noroiosi de la Hasag, cum ajung la Rezervatia Geologica Vulcanii Noroiosi de la Hasag, program Rezervatia Geologica Vulcanii Noroiosi de la Hasag, preturi Rezervatia Geologica Vulcanii Noroiosi de la Hasag, poze Rezervatia Geologica Vulcanii Noroiosi de la Hasag, localizare pe harta Rezervatia Geologica Vulcanii Noroiosi de la Hasag si alte detalii Rezervatia Geologica Vulcanii Noroiosi de la Hasag.

  • Locatie: Loamnes, Sibiu, Romania

Se afla in comuna Loamnes, la o distanta de 21 km de Sibiu, in lunca paraului Visa, intre Hasag si Mandra.

Vulcanii noroiosi de la Hasag reprezinta o rezervatie geologica pe depozite samatiene ce acopera o suprafata de 1 ha. Pe valea paraului Visa se observa trei conuri de marimi diferite, cel mai mare cu un diametru de 50 m si o inaltime de 6-8 m si doua conuri cu diametrul de 10 m.

Prezenta vulcanilor de la Hasag se explica prin structura geologica particulara pe care o imprima sarea din fundament. Presiunile tectonice din timpul fazelor de cutare impinge sarea spre suprafata formand cute diapire.

S-a conchis ca in jurul vulcanilor, datorita fisurilor cauzate de miscarile tectonice, se elimina gaz metan care antreneaza si o parte din apa sarata. Aceasta inmoaie marnele transformandu-le in noi, care este impins la suprafata. Noroiul a dat nastere la conuri, prin care iese apa si bolboroseste gazul metan.

In prezent activitatea vulcanilor este inexistenta, dar potrivit specialistilor, vulcanii ar putea erupe in viitor.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Loamnes, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Rezervatia Geologica Vulcanii Noroiosi de la Hasag?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.