Vizualizezi pagina obiectivului turistic Rezervatia Helesteile de la Mandra din Loamnes, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Loamnes, Romania precum: adresa Rezervatia Helesteile de la Mandra, cum ajung la Rezervatia Helesteile de la Mandra, program Rezervatia Helesteile de la Mandra, preturi Rezervatia Helesteile de la Mandra, poze Rezervatia Helesteile de la Mandra, localizare pe harta Rezervatia Helesteile de la Mandra si alte detalii Rezervatia Helesteile de la Mandra.

  • Locatie: Loamnes, Sibiu, Romania

Situate in extravilanul localitatii Loamnes, Elesteele Mandra se intind pe o suprafata de 250 ha, castigandu-si numele de rezervatie naturala in anul 2004.

Rezervatia acopera limitele podisurilor Secasului si Hartibaciului de pe culoarul Visa si cuprinde 9 iazuri piscicole, 5 elestee si 6 bazine. Visa este cel mai important curs de apa curgatoare din zona, afluent al Tarnavei Mari, ce colecteaza apele dintr-un bazin hidrografic pe o lungime de 42 km.

In aceasta zona au fost identificate, din 1990 si pana in prezent, 161 de specii de pasari, dintre care 89 clocitoare, reprezentate prin corcodel, starc, rata, nagat, lisita, gainusa de balta, grelusel si lacar. Mlastinile de la Mandra reprezinta un important centru de colectare a unor rare specii de pasari acvatice, inca din secolul al XIX-lea.

Avifauna este dominata de barza, egreta, pescarusul, chirighita, dar si alte specii precum cataliga, lopatarul, tiganusul, cocorul, sitarul sau specii rapitoare precum uliganul si codalbul.

Amenajarea piscicola a inceput in anul 1972, in prezent apa intinzandu-se pe o suprafata de 245 ha, cu adancimile bazinelor ajungand pana la 4 m.

Vegetatia este caracteristica lacurilor din Podisul Transilvaniei, dominand asociatiile de trestie, papuris, stufaris. De-alungul Visei se intalnesc grupari vegetale precum palcurile de salcie si socul cainesc.

Relativa inaccesibilitate a biotopurilor umede si acvatice ofera sansa supravietuirii multor specii de interes European, numarul exemplarelor depasind 3.300.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Loamnes, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Rezervatia Helesteile de la Mandra?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.