Vizualizezi pagina obiectivului turistic Rezervatia Mixta Pestera si Izbucul Izvorul Albastru al Izei din Sacel, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Sacel, Romania precum: adresa Rezervatia Mixta Pestera si Izbucul Izvorul Albastru al Izei, cum ajung la Rezervatia Mixta Pestera si Izbucul Izvorul Albastru al Izei, program Rezervatia Mixta Pestera si Izbucul Izvorul Albastru al Izei, preturi Rezervatia Mixta Pestera si Izbucul Izvorul Albastru al Izei, poze Rezervatia Mixta Pestera si Izbucul Izvorul Albastru al Izei, localizare pe harta Rezervatia Mixta Pestera si Izbucul Izvorul Albastru al Izei si alte detalii Rezervatia Mixta Pestera si Izbucul Izvorul Albastru al Izei.

  • Locatie: Sacel, Maramures, Romania

Pestera si Izbucul Izvorul Albastru se afla in partea estica a Muntilor Rodnei, pe versantul sudic al Muntelui Magura si a fost declarata rezervatie naturala in anul 1977.

Denumirea acestei arii protejate geologice si peisagistice provine de la nuanta verzui-albastruie a izvorului carstic, unul din afluentii de obarsie al raului Iza.

Rezervatia este una dintre cele mai pitoresti zone ale Maramuresului si se intinde pe o suprafata de 100 ha, populata de specii rare de plante si animale.

Izbucul Albastru al Izei se formeaza prin reaparitia la suprafata a apelor intrate in subteran in Pestera Izei, care se afla la sud de varful Batrana. Apa ce formeaza Izbucul intra in subteran in varful Magurii, la aproximativ 2 km sud vest.

Izvorul Albastru al Izei de sub muntele Batrana se afla intr-o padure de brad la care se ajunge pe un drum forestier pana la cabanele silvice. Izvorul este dependent de un circuit carstic, formand Pestera Iza, cu lungimea de 2.440 m.

Ponorul de la intrarea in Pestera Izei este o fosta dolina impresionanta ai carei pereti stancosi sunt patrunsi de apele paraului Magurii printr-un mic canion cu cascade, de unde se nasc superbe fenomene endocarstice ce se dezvolta in calcare eocene.

Daca doriti sa vizitati Rezervatia Pestera si Izbucul Izvorul Albastru al Izei puteti sa va cazati la una din pensiunile din apropiere: cazare Viseul de Sus.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Sacel, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Rezervatia Mixta Pestera si Izbucul Izvorul Albastru al Izei?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.