Vizualizezi pagina obiectivului turistic Rezervatia Naturala 12 Apostoli din Dorna Candreni, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Dorna Candreni, Romania precum: adresa Rezervatia Naturala 12 Apostoli, cum ajung la Rezervatia Naturala 12 Apostoli, program Rezervatia Naturala 12 Apostoli, preturi Rezervatia Naturala 12 Apostoli, poze Rezervatia Naturala 12 Apostoli, localizare pe harta Rezervatia Naturala 12 Apostoli si alte detalii Rezervatia Naturala 12 Apostoli.

  • Locatie: Dorna Candreni, Suceava, Romania

Rezervatia naturala 12 Apostoli este situata in Muntii Calimani, pe creasta ce formeaza cumpana apelor dintre bazinele paraielor Neagra Sarului si Poiana Negri si coboara dinspre Calimani, peste culmile Tamau si pietrele Rosii, spre varfurile Lucaciu si orasul Vatra Dornei, pe raza comunei Dorna Candreni.

Rezervatia naturala 12 Apostoli reprezinta un grup de stanci cu forme neobisnuite, ce atrag numerosi vizitatori. Sculpturile naturii infatiseaza chipuri umane, precum un mos cu baba, spre nord, un batran spre sud, un urs cu capul plecat, o femeie ce aminteste de silueta faraonesei Nefertiti etc.

Cea mai populara figura este cea a batranului cu “trei fete” distincte, orientate spre cele trei carari ce se indreapta spre el: o fata lata spre Gura Haitei, un cap mic cu barba prelungita spre nord si o fata mai inalta cu un coif pe crestet spre sud.

Istoricul Nicolae Densusianu sustine ca cei 12 apostoli au fost ridicati de niste vechi pelasgi ce au vietuit pe aceste meleaguri si i-au ridicat in cinstea unor zeitati.

Nu putem fi siguri de originile acestor statui, insa putem lua in considerare teoria cercetatorilor care spun ca aceste figuri sunt rezultatul eroziunii conglomeratelor, al dezagregarii termice si al modelarii vanturilor si ploilor.

Insa, nu putem nega ipoteza ca o mana umana ar fi putut remodela stancile, mai ales ca in trecut exista acest obicei al popoarelor de a-si construi sanctuare.

Accesul la Rezervatia 12 Apostoli se face pe traseul tematic cu acelasi nume, ce are o lungime de 11 km si traverseaza o padure de molid si pasuni subalpine, catre una dintre cele mai frumoase locuri din Parcul National Calimani, Rezervatia 12 Apostoli.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Dorna Candreni, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Rezervatia Naturala 12 Apostoli?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.