Vizualizezi pagina obiectivului turistic Rezervatia Naturala Avenul Licas din Lacu Rosu, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Lacu Rosu, Romania precum: adresa Rezervatia Naturala Avenul Licas, cum ajung la Rezervatia Naturala Avenul Licas, program Rezervatia Naturala Avenul Licas, preturi Rezervatia Naturala Avenul Licas, poze Rezervatia Naturala Avenul Licas, localizare pe harta Rezervatia Naturala Avenul Licas si alte detalii Rezervatia Naturala Avenul Licas.

  • Locatie: Lacu Rosu, Harghita, Romania

Rezervatia Naturala Avenul Licas este situata pe varful Muntelui Licas, la altitudinea de 1.675 m, in apropiere de pasul Pangarati si Lacul Rosu.

Reprezinta o rezervatie de tip speologic ce are o suprafata totala de 5 ha si care este inclusa in Parcul National Cheile Bicazului – Hasmas.

Avenul Licas s-a format in calcare dolomitice si are forma unui put cu dimensiuni de: 8 m diametru, adancime de 37,5 m. Pe fund s-a format un dop de zapada, gheata si busteni. Sub acest dop se deschide o galerie descendenta, cu blocuri si scurgeri parietale. Galeria poate fi vizitata doar la sfarsitul verii. Finalul avenului se gaseste la adancimea de -51 m.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Lacu Rosu, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Rezervatia Naturala Avenul Licas?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.