Vizualizezi pagina obiectivului turistic Rezervatia Naturala Balta Cehei din Simleu Silvaniei, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Simleu Silvaniei, Romania precum: adresa Rezervatia Naturala Balta Cehei, cum ajung la Rezervatia Naturala Balta Cehei, program Rezervatia Naturala Balta Cehei, preturi Rezervatia Naturala Balta Cehei, poze Rezervatia Naturala Balta Cehei, localizare pe harta Rezervatia Naturala Balta Cehei si alte detalii Rezervatia Naturala Balta Cehei.

  • Locatie: Simleu Silvaniei, Salaj, Romania

Rezervatia naturala Balta Cehei se afla in lunca larga a raului Crasna, la iesirea sa din defileul epigenetic ce incepe in partea de sud la Simleul Silvaniei si se inchide la nord la Uileacul Silvaniei, in judetul Salaj.

Rezervatia reprezinta unul dintre rarele situri naturale cu vegetatie acvatica a Salajului si adaposteste pasari acvatice ca starcul pitic, specie ocrotita prin conventii internationale, gainusa de balta, rata salbatica, lacarul mare.

Lacul se afla la o altitudine de 198 metri si face parte din categoria “lacurilor de deal si podis“. Este amplasat in formatiunile aluvionare cuaternare, ce se suprapun peste depozitele de argile si marne pontiene si are o adancime de 2, 6 metri.

Vegetatia Balii Cehei este prezenta prin trestis, iarba broastelor, mirgau, mana de apa, buzdugan, boglari.

Aici se gaseste o fauna caracteristica pentru un asemenea tip de ecosistem, atat dintre nevertebrate (odonate, coleoptere acvatice, heteroptere, viermi, crustacee acvatice) cat si dintre vertebrate.

Multe dintre speciile de pasari care vietuiesc aici se afla sub regim special de ocrotire.Sursa


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Simleu Silvaniei, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Rezervatia Naturala Balta Cehei?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.

Oferte turistice Simleu Silvaniei