Vizualizezi pagina obiectivului turistic Rezervatia Naturala Bucegi din Apata, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Apata, Romania precum: adresa Rezervatia Naturala Bucegi, cum ajung la Rezervatia Naturala Bucegi, program Rezervatia Naturala Bucegi, preturi Rezervatia Naturala Bucegi, poze Rezervatia Naturala Bucegi, localizare pe harta Rezervatia Naturala Bucegi si alte detalii Rezervatia Naturala Bucegi.

  • Locatie: Apata, Brasov, Romania

Parcul Natural Muntii Bucegi se afla in nordul masivului Bucegi, pe o suprafata de 32.662 ha, din care 16.334 ha se afla pe teritoriul judetului Dambovita. Rezervatia Naturala Bucegi se intinde pe o suprafata de doar 1.643 din judetul Brasov. Este formata din rezervatiile Valea Gaura, Valea Bucsoiu si Hornurile Malaiestilor.

Rezervatia naturala curpinde o diversitate biologica, geologica si geomorfologica, starnind un dublu interes, stiintific si peisagistic. Frumusetea peisajului este completata de chei, pesteri, stanci cu forme interesante. Amintim: Pestera Ialomitei, Pestera Rateim Cheile Zanoagei, Cheile Ursilor, Cheile Orzei, Cheile Tatarului, Canionul Horoabei, lapiezuri, doline.

Rezervatia cuprinde si padurile de la poalele versantului prahovean, intre Valea Izvorul Dorului si Valea Cerbului.

Ecosistemul format in rezervatie este foarte fragil, fiind afectat de o serie de factori locali, precum ar fi numarul mare de turisti prost informati in ceea ce priveste protectia mediului sau eroziunea determinata de unele constructii. Muntii Bucegi adapostesc 13 specii de plante declarate monumente ale naturii romanesti, dar mult mai multe specii de plante protejate la nivel european si 6 specii de animale protejate de lege.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Apata, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Rezervatia Naturala Bucegi?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Casa Cerbului
Azuga, Prahova

Vezi pagina unitatii de cazare Casa Cerbului

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.