Vizualizezi pagina obiectivului turistic Rezervatia Naturala Cheile Varghisului din Varghis, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Varghis, Romania precum: adresa Rezervatia Naturala Cheile Varghisului, cum ajung la Rezervatia Naturala Cheile Varghisului, program Rezervatia Naturala Cheile Varghisului, preturi Rezervatia Naturala Cheile Varghisului, poze Rezervatia Naturala Cheile Varghisului, localizare pe harta Rezervatia Naturala Cheile Varghisului si alte detalii Rezervatia Naturala Cheile Varghisului.

  • Locatie: Varghis, Covasna, Romania

Rezervatia Naturala Cheile Varghisului este situata in apropierea localitatii Meresti, in perimetrul Muntilor Persani. Aceasta adaposteste un numar impresionant de 124 de pesteri, formate de Paraul Varghis prin erodarea rocilor. Cea mai importanta este “Pestera Mare”, avand lungimea totala a galeriilor – 1.527 m. Sunt valoaroase din punct de vedere arheologic si paleontologic, aici descoperindu-se ramasite ale omului de Neanderthal, Ursus spelaeus si Hyaena spealaea.

Rezervatia Cheile Varghisului este o rezervatie naturala de tip speologic si carstic ce se intinde pe o suprafata de 998 ha.

Peisajul zonei este salbatic, cu stanci ascutite de dimensiuni impunatoare, pereti verticali, turnuri de calcar (Turnul Porumbeilor, Turnul Csala), creste de calcar, abriuri, martori de eroziune (Kocsur), doline, avene si grohotisuri. Se intalnesc plante rare, endemite carpatice: bulbuci, tulichina, crin de padure, ceapa ursului, stanjenelul, gladiola, tisa.

Din cele 30 de specii de lilieci intalnite pe teritoriul tarii, 17 se gasesc in pesterile din aceasta rezervatie.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Varghis, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Rezervatia Naturala Cheile Varghisului?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.