Vizualizezi pagina obiectivului turistic Rezervatia Naturala Cheile Zarnesti din Moieciu de Jos, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Moieciu de Jos, Romania precum: adresa Rezervatia Naturala Cheile Zarnesti, cum ajung la Rezervatia Naturala Cheile Zarnesti, program Rezervatia Naturala Cheile Zarnesti, preturi Rezervatia Naturala Cheile Zarnesti, poze Rezervatia Naturala Cheile Zarnesti, localizare pe harta Rezervatia Naturala Cheile Zarnesti si alte detalii Rezervatia Naturala Cheile Zarnesti.

  • Locatie: Moieciu de Jos, Brasov, Romania

Rezervatia naturala Cheile Zarnesti este o arie protejata din interiorul Parcului National Piatra Craiului, localitatea Moeciu. Suprafata de 109,8 ha a fost desemnata rezervatie geologica mixta in anul 1938.

Peisajul salbatic si peretii abrupti creeaza un mediu perfect pentru practicarea alpinismului, fiind o destinatie turistica cunoscuta pentru iubitorii acestui sport.

Peretii impunatori (5-6 m) au lungimea de cca. 2 km, intinzandu-se de la paraul Vladusca pana in dreptul satului Magura.

Cheile sunt strabatute de Raul Mare, care, datorita permeabilitatii calcarelor, dispare pe unele portiuni, lasand apa seaca, urmand ca sa apara la iesirea din chei. In bazinul hidrografic al Raului Mare s-au format 21 de pesteri, intr-un din ele fiind descoperit paianjenul Naesticus Constantinescui, endemic masivului.

Pana la iesirea din munte, raul strabate un defileu cu versanti impaduriti, de-a lungul caruia accesul se face pe un drum forestier marcat turistic. Datorita peisajului stancos, rezervatia este numita si "Prapastiile Zarnestilor&quot.

Accesul in rezervatie se face prin localitatile Zarnesti, Moeciu sau Magura.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Moieciu de Jos, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Rezervatia Naturala Cheile Zarnesti?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Conacul Ambient
Cristian, Brasov

Vezi pagina unitatii de cazare Conacul Ambient

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.