Vizualizezi pagina obiectivului turistic Rezervatia Naturala Codrul Secular din Slatioara, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Slatioara, Romania precum: adresa Rezervatia Naturala Codrul Secular, cum ajung la Rezervatia Naturala Codrul Secular, program Rezervatia Naturala Codrul Secular, preturi Rezervatia Naturala Codrul Secular, poze Rezervatia Naturala Codrul Secular, localizare pe harta Rezervatia Naturala Codrul Secular si alte detalii Rezervatia Naturala Codrul Secular.

  • Locatie: Slatioara, Suceava, Romania

Rezervatia naturala Codrul Secular Slatioara este situata pe raza satului Slatioara, comuna Stulpicani, in versantul estic al masivului Rarau, intre 790 si 1.353 m altitudine. Se intinde pe trei culmi paralele: Batca Neagra, Batca cu Plai si Batca Lesei, desprinse din Muntele Todirescu.

Rezervatia forestiera ocupa o suprafata de 1.064,2 ha si protejeaza o padure virgina si cvasivirgina, cu exemplare batrane de arbori si vegetatie ierboasa montana bogata, ce atesta vechimea ei, ramasita a codrilor Moldovei. Flora cuprinde: molid, brad, pin silvestru, tisa, fag, scorus de munte, carpen, arin, paltin de munte, ienupar, salcie, agris, zmeur, afin, merisor.

Aici au fost identificate 900 de specii de plante, multe dintre ele fiind monumente ale naturii sau varietati: papucul doamnei, vulturica de stanca, foaia groasa, alga rosie de apa dulce, tisa.

Se intalnesc aici exemplare de molid cu o inaltime de 60 m si o varsta de 300-400 de ani.

Fauna este dominata de ras, protejat prin lege, insa au fost intalnite si 5 specii noi de fluturi, precum si specia Carabus rarauense, unica in lume.

Accesul in Rezervatia Codrul Secular Slatioara se face din capatul estic al orasului Campulung Moldovenesc, spre comuna Stulpicani, in sud, peste pasul Prihodiste. Dupa 10 km se ajunge in valea Slatioara, pe care se afla satul cu acelasi nume. La capatul satului Slatioara se afla cantonul silvic, de unde se intra in rezervatie. Traseul este marcat cu o cruce albastra.

Accesul se poate face din capatul estic al orasului Campulung Moldovenesc, unde se desface spre sud un drum spre comuna Stulpicani, peste pasul Prihodiste. La cca. 10 km se ajunge in valea Slatioara, pe care se afla satul cu acelasi nume, in capatul caruia se gaseste cantonul silvic, de unde se intra in rezervatie. Tot traseul este marcat cu cruce albastra.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Slatioara, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Rezervatia Naturala Codrul Secular?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.