Vizualizezi pagina obiectivului turistic Rezervatia Naturala Dealul Lempes din Harman, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Harman, Romania precum: adresa Rezervatia Naturala Dealul Lempes, cum ajung la Rezervatia Naturala Dealul Lempes, program Rezervatia Naturala Dealul Lempes, preturi Rezervatia Naturala Dealul Lempes, poze Rezervatia Naturala Dealul Lempes, localizare pe harta Rezervatia Naturala Dealul Lempes si alte detalii Rezervatia Naturala Dealul Lempes.

  • Locatie: Harman, Brasov, Romania

Rezervatia naturala Dealul Lempes este o rezervatie de tip botanic, situata intre Harman si Sampetru din judetul Brasov. Se intinde pe o suprafata de 274,5 ha, la o inaltime de maxim 704 m.

Rezervatia urmareste sa protejeze asociatiile xerofile formate in era postglaciara, pe versantul sud-estic existand cele mai multe specii protejate.

Pe versantul estic se dezvolta padurea de gorun, in asociatie cu jugastru, care acopera si creasta dealului.

Pe versantul nordic al dealului, padurea este mai bine dezvoltata, iar in interiorul ei sunt diseminate exemplare de tei, carpen si paltin de camp.

Pe versantul vestic, mai inclinat, predomina padurea de fag cu rare exemplare de brad, inlocuita, acolo unde pantele sunt mai domoale, cu padurea de carpen. Suprafete apreciabile sunt ocupate cu plantatii de pin negru, in care apar puieti de fag, gorun, paducel, salba moale si salba raioasa.

Aparitia vegetatiei de stepa in zona forestiera este conditionata atat de substratul constituit din microconglomerate calcaroase, cat si de expunerea sud-estica si de adapostul oferit de depresiune.

La acest bogat registru floristic se adauga si o fauna diversa, cu exemplare ocrotite de sorecar comun, acvila pitica si cerb.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Harman, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Rezervatia Naturala Dealul Lempes?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.