Vizualizezi pagina obiectivului turistic Rezervatia Naturala Dealul si Pestera Bolii din Petrosani, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Petrosani, Romania precum: adresa Rezervatia Naturala Dealul si Pestera Bolii, cum ajung la Rezervatia Naturala Dealul si Pestera Bolii, program Rezervatia Naturala Dealul si Pestera Bolii, preturi Rezervatia Naturala Dealul si Pestera Bolii, poze Rezervatia Naturala Dealul si Pestera Bolii, localizare pe harta Rezervatia Naturala Dealul si Pestera Bolii si alte detalii Rezervatia Naturala Dealul si Pestera Bolii.

  • Locatie: Petrosani, Hunedoara, Romania

Rezervatia Naturala Dealul si Pestera Bolii se afla in muntii Sureanu, in apropiere de Deva – Petrosani si este arie naturala protejata de interes national, de tip mixt.

Rezervatia face parte din Parcul Natural Gradistea Muncelului Cioclovina si se intinde pe o suprafata de 10 hectare.

Dealul Bolii este un pinten calcaros izolat, cu pereti abrupti, care domina prin altitudine peisajul din jur, pe varful dealului pastrandu-se zidurile de aparare ale Cetatii Banita, veriga importanta in lantul de cetati din muntii Orastie. Pestera se dezvolta in interiorul dealului si este cea mai vizitata pestera din Hunedoara, datorita cavernamentului de mari dimensiuni.

Flora include numeroase endemisme si specii sudice.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Petrosani, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Rezervatia Naturala Dealul si Pestera Bolii?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.