Vizualizezi pagina obiectivului turistic Rezervatia Naturala Fanetele Montane Todirescu din Slatioara, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Slatioara, Romania precum: adresa Rezervatia Naturala Fanetele Montane Todirescu, cum ajung la Rezervatia Naturala Fanetele Montane Todirescu, program Rezervatia Naturala Fanetele Montane Todirescu, preturi Rezervatia Naturala Fanetele Montane Todirescu, poze Rezervatia Naturala Fanetele Montane Todirescu, localizare pe harta Rezervatia Naturala Fanetele Montane Todirescu si alte detalii Rezervatia Naturala Fanetele Montane Todirescu.

  • Locatie: Slatioara, Suceava, Romania

Rezervatia floristica Todirescu este situata pe latura de sud-est a masivului Rarau, in zona subalpina, formand cununa superioara a Codrului secular Slatioara. Cu o suprafata de 44 hectare, se intinde ca o imensa pajiste, la altitudini de 1320 metri pana la cota maxima a varfului Todirescu (1487 metri).

Propusa initial ca zona de protectie a Codrului Slatioara, in anul 1941 a fost declarata ea insasi rezervatie, datorita frumusetii peisajului si raritatii florei montane: arnica, gentiana, ceapa de munte, margaretele, usturoiul siberian si crinul de munte, ghintura, sangele voinicului, argintica, curechiul de munte, bulbucii, omagul, papucul doamnei.

Destul de tarziu, la inceputul lunii mai, cand se topesc ultimele zapezi, vegetatia prinde viata in superbe covoare naturale de un verde crud. Pana la inceputul lunii septembrie, cand apar primele brume de toamna, pajistile adapostesc o bogatie de flori, smaltuite in toate culorile pamantului.

In partea inferioara, dinspre Codrul Secular Slatioara, dau iures arbori tineri si pui de molizi de-o schioapa, abia rasariti. Autoregenerarea padurii dovedeste ca hotarul ei a fost mult coborat de om, prin defrisari.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Slatioara, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Rezervatia Naturala Fanetele Montane Todirescu?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.